Liderlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 24 Haziran tebrikleri

Liderlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 24 Haziran tebrikleri

MHP lideri Devlet Bahçeli, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Filistin Devlet Başkanı Abbas, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Macaristan Başbakanı Orban, BBP Genel Başkanı Destici, Katar Emiri Temim, Özbekistan Devlet Başkanı Mirziyoyev ve HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimlerdeki başarısından dolayı kutladı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve Gine Dışişleri Bakanı Mamadi Toure ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak AK Parti'nin seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Edinilen bilgiye göre Bahçeli, telefonla görüştüğü Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı.

Erdoğan'ı tebrik eden diğer liderler ise şöyle...

AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cumhurbaşkanı seçiminde büyük başarı sağlaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Erdoğan'ı telefonla arayarak "seçimdeki büyük başarısından" dolayı tebriklerini iletti.

Telefon görüşmesinde, Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin daha da geliştiğini, ekonomik alanda büyük başarı elde ettiğini ve uluslararası arenadaki konumunu daha da güçlendirildiği belirten Aliyev, Erdoğan'a başarı dileklerinde bulundu. 

Erdoğan da gösterdiği dikkat ve tebrikleri için Aliyev'e teşekkür etti.

Görüşmede, liderler, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarılı bir şekilde gelişmeye devam edeceğine olan inançlarını dile getirdi.

Aliyev'in, Erdoğan'ı resmi ziyaret için Azerbaycan'a davet ettiği, Erdoğan'ın da kabul ettiği bildirildi. 

FİLİSTİN 

Filistin Lideri Mahmud Abbas ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ndeki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

BOSNA HERSEK

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

YUNANİSTAN

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak AK Parti'nin seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

GİNE

Gine Dışişleri Bakanı Mamadi Toure, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak AK Parti'nin seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

MACARİSTAN

Macaristan Başbakanı Orban, seçim başarısından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan ilk Avrupa Birliği ülkesi lideri oldu.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Edinilen bilgiye göre Destici, telefonla görüştüğü Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı.

KATAR

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ndeki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Temim, seçimlerdeki başarısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, seçimlerdeki başarısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

ÖZBEKİSTAN

Özbekistan Devlet Başkanı Mirziyoyev, seçimlerdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

HÜDAPAR'DAN DA TEBRİK GELDİ

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, seçimdeki başarısından dolayı kutladı.

Edinilen bilgiye göre, Yavuz, telefonla aradığı Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ndeki başarısı nedeniyle tebrik etti.

BAŞBAKAN TEBRİK ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 24 Haziran seçimindeki zaferi nedeniyle kutladı. 

Başbakan Yıldırım, yeni yönetim sisteminin vatana ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de telefonla arayan Yıldırım, kendisini Cumhur İttifakı'na sağladığı katkı ve başarı nedeniyle tebrik etti.  

SIRBİSTAN

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ndeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, açılan sandıklar neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dünyadan tebrik telefonları gelmeye başladı.

Erdoğan'ı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de telefonla arayarak tebrik etti. Liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başarı dileklerini iletti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elde ettiği zaferin tüm Filistinliler nezdinde büyük sevince neden olduğunu da vurguladığı öğrenildi.

SUDAN

Sudan Devlet Başkanı Beşir, seçim başarısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

PAKİSTAN

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, seçim zaferi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

MAKEDONYA

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, seçimlerdeki başarısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

HAMAS

Hamas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti. Hamas yöneticilerinden İzzet er-Rişk sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerindeki başarısından dolayı Erdoğan, AK Parti ve Türk halkını tebrik ettiğini belirtti.

Rişk, Erdoğan ve AK Parti'nin seçimleri kazanmasını, "Türkiye'nin hak ettiği zafer" şeklinde değerlendirdi.

DİNİ LİDERLERDEN TEBRİKLER

Musevi Hahambaşı İshak Haleva, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti.
 
Ermeni Katolik Ruhani lideri Levon Zekiyan, seçim zaferi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı.
 
Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla kutladı.
 
Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti.
 
Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla kutladı.

Katolik Süryani Patrik Vekili Çanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla kutladı.

Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN