Lise boş kontenjanları belli oldu

Lise boş kontenjanları belli oldu

LGS boş kontenjanları taban puanları yayınlandı. Ağustosta 3. nakil başvuruları alındı. İlk iki nakil başvurusunda istedikleri yerlere yerleşemeyen öğrencilerin hedefi 3. nakil başvuruları oldu.

İstedikleri liselere yerleşemeyen öğrencilerin ve velilerin gözü kulağı lise boş kontenjanlarına çevrilmişti. 2019'da lisede okuyacaklar için MEB LGS boş kontenjanlar ve taban puanlarını yayınladı.

YEREL YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSELERİN BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN 

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardaki boş kontenjanları görebilmek için öğrencinin TC numarası ve okul numarası gerekmektedir.

2019 LİSE BOŞ KONTENJAN LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

Lise boş kontenjan listesi her nakil dönemi değişiyor. Hatta lise boş kontenjanları saat saat bile değişiklik gösteriyor. MEB tercih sonuçlarını açıkladı. LGS boş kontenjanlar ve taban puanlarıda sürecte belli oldu.  LGS3. nakil başvuruları ileriki bir tarihlte yapılacak. Aşağıdaki linke tıklayarak boş kontenjanlar listesini sorgulayabilirsiniz. 

MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSE BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN 

2019 LİSELERİ İÇİN NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB LGS tercih sonuçlarından sonra 1. nakil başvuruları yapılacak. Gözler LGS 3. nakillere çevridi. Yerleştirmelerden memnun olmayan veliler ve bir bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler 3. nakil başvurusu için hazırlanacak. Nakilerle birlikte Lise boş kontenjan sorgulama işlemleri de başladı. LGS boş kontenjanlar ve taban puanlarına göre nakil işlemleri yapılacak. 

MEB Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu AÇIKLANDI KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

18-07/30/lgs-yerlestirme-sonuclari-sorgulama-sayfasi-1532941227.jpg

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in LGS 2018 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

BAŞVURULARDA EŞİTLİK OLURSA NE OLACAK?

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak. 

NAKİL BAŞVURULARI NEYE GÖRE YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakillerin her döneminde merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla üç, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla üç, pansiyonlu okullar için de en fazla üç okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih eden ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk iki okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla üç okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla iki okul seçilebilecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN