Lise öncesi merkezi sınav kalkıyor

Lise öncesi merkezi sınav kalkıyor

Kaldırılan TEOG sınavının yerine nasıl bir sistemin getirileceği tartışılırken konuya ilişkin ipuçları da verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin “Ana felsefesi liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların daha çok yeteneklerine, ilgilerine göre liselere yerleştirildiği bir model” dedi. 2013’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde “Sınavsız bir modele yavaş yavaş evrilmemiz gerekiyor. Tedbirlerinizi alın” talimatını verdiğini söyleyen ve o tarihte liseye geçişte sınavı ortadan kaldıran bir algıyla TEOG modelini ürettiklerini anlatan Tekin “Aslında TEOG çocuklarımızı ortaokul ortalamalarına göre liseye yerleştirme modeliydi. Fakat kamuoyunda önceki alışkanlıkların da etkisiyle bu bir merkezi sınav edasına büründü. Biz bu esnada ortaokullardan liselere sınavsız geçişle ilgili değişik modeller üretmiştik. Şu anda da elimizde bu modellere ilişkin alternatifler var” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün liselere adrese dayalı kayıt yapılmasını doğru bulduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN