LYS başvuruları nasıl yapılır? 2017 LYS başvurusu ÖSYM sitesi üzerinden başladı | LYS başvurusu yap

LYS başvuruları nasıl yapılır? 2017 LYS başvurusu ÖSYM sitesi üzerinden başladı | LYS başvurusu yap

LYS başvuruları başladı. 2017 ÖSYM takviminde yer alan LYS başvuru işlemleri ÖSYM AİS üzerinden adayların kullanımına açıldı. LYS başvuru ücreti ne kadar? Yüz binlerce üniversite adayının ilgilendiği LYS başvurusu, ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte 2017 LYS başvuruları ve tüm ayrıntıları.

LYS başvurusu ÖSYM AİS üzerinden alınıyor! LYS sınav başvurusu nasıl yapılır? YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar LYS başvuru işlemleri başladı mı? sorusunu sormaya başlamıştı. Bugün itibariyle ÖSYM AİS üzerinden LYS başvuruları yapılabiliyor. Peki, LYS başvuru işlemi nasıl yapılır? LYS başvuru ücreti ne kadar? Ayrıntılar haberimizde.

2017 LYS BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞLADI! LYS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LYS başvurusu nasıl yapılır sorusu, ÖSYM AİS işleminin erişime açılmasının ardından araştırılmaya başlandı. Yüz binlerce üniversite adayının ilgilendiği LYS başvurusu, ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki, adayların yakından ilgilendiği LYS başvuru ücreti ne kadar olacak? İşte, LYS sınav tarihleri ve sınav ücretleriyle ilgili merak edilen detaylar.

LYS 2017 BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

LYS başvurularının ne zaman olacağını merak eden adaylar için resmi duyuru yapıldı. LYS başvuruları bugün saat 14:00 itibari ile başladı. ÖSYM'nin AİS işlemleri bölümünden LYS başvurunuzu yapabilirsiniz. Peki LYS başvurularında dikkat edilmesi gereken durumlar neler? İşte LYS başvuruları hakkında tüm detaylar

17-04/04/qsdfv.jpg

BAŞVURU TARİHLERİ | SON GÜN 17 NİSAN

ÖSYM sınav takvimine göre Lisans Yerleştirme Sınavı başvuruları 4 Nisan 2017 tarihinde başlayacak, 17 Nisan 2017'de sona erecek. Aday öğrenciler LYS ücret ödemelerini 18 Nisan 2017 tarihine kadar gerçekleştirmek zorunda.

LYS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek olanlar bölüm belirtmeksizin 60 lira ücret ödemesi gerekiyor. Onun haricinde sınava girecek olanlar girmek istediği bölüm ücreti olarak (her biri) 40 lira ücret ödemesi gerekiyor. Sınava girme kısıtlılığı bulunmamaktadır. Sınavlara 180 baraj puanını geçen herkes girebilir. Ek yerleştirme ücreti olarak kurum 15 lira istemektedir. Ücret ödemede son gün ise 18 Nisan 2017. Banka ve ATM'lerden mesai saatine kadar ödenebilirken, internet üzerinden son ödeme saati ise 23:59.

LYS SINAV TARİHLERİ

LYS sınavları ne zaman?

10 Haziran’da başlayacak olan 2017 LYS oturumları 18 Haziran’da bitecek. İşte, sınav tarihleri!

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika (Sorulacak olan konular: Tarih 44 soru, Coğrafya 14 soru)


LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika (Sorulacak olan konular: Matematik 50 soru, Geometri 30 soru, Anatilik Geometriden 8 soru sorulup, Geometri içerisinde yer alacaktır)

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika (Sorulacak olan konular: Fizik 30 soru, Kimya 30 soru, Biyoloji 30 soru)

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 14.30, 120 dakika

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika

KISA CEVAPLI, AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK

2017 üniversite sınavlarıyla ilgili önemli değişikliklere gidildi. ÖSYM’nin YGS ve LYS için yayımladığı kılavuza göre, yıllardır konuşulan açık uçlu sorular bu sene LYS’de üniversite adaylarının karşısına çıkacak.

KISA CEVAPLI SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2’de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1’er soru, LYS-3’te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4’te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1’er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru “kısa cevaplı” olacak. Yabancı Dil testinde ise 3 soru, “kısa cevaplı” sorulardan oluşacak.

LYS ÖĞRENCİLERİ İÇİN MOTİVASYON TOPLANTISI

Mamak Belediyesi ve İmam Hatip Okulları Platformu, 12 sınıf öğrencilerine yönelik LYS öncesi motive programı düzenledi. 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde düzenlenen programda sahne alan tek yumurta ikizleri Mustafa ve Kemal kardeşler LYS öncesinde salonu dolduran Mamaklı öğrencilere moral verdi. Programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İmam Hatip Okulları Platformu Mamak Koordinatörü Habip Aşır ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kalkınma ilimle fenle birleşmiş ahlaklı faziletli bireylerle mümkün olacak. Bu coğrafyada yaşıyor olmamız bizlere birçok yükümlülükler getiriyor. Sizler eğitiminizi en güzel şekilde devam ettirerek bu ülkeyi yarınlara taşıyacaksınız” dedi. 

17-04/04/54c2e254-623e-493e-9eff-ff5a6efb3228.jpg

Programda bir konuşma yapan Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “Önümüzde 3 ay gibi bir zaman dilimi bulunuyor. Düzenli ve sistemli çalışmayla birlikte önemli başarılar elde edebilirsiniz” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Motivasyon İkizleri, Mamaklı öğrencilere çeşitli konulardan örnekler vererek LYS öncesi motive etti.

LYS başvuruları başladı. 2017 ÖSYM takviminde yer alan LYS başvuru işlemleri ÖSYM AİS üzerinden adayların kullanımına açıldı. LYS başvuru ücreti ne kadar? Yüz binlerce üniversite adayının ilgilendiği LYS başvurusu, ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte 2017 LYS başvuruları ve tüm ayrıntıları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN