LYS ne zaman açıklanacak? LYS sonuçları için ÖSYM'den açıklama | 2017 LYS

LYS ne zaman açıklanacak? LYS sonuçları için ÖSYM'den açıklama | 2017 LYS

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖYSM, LYS sınavları açıklanama tarihi ile ilgili açıklama yaptı. Üniversiteli olmak için altı farklı oturumda yapılan LYS sınavlarına giren öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Adaylar sınav sonuçları ile birlikte LYS yerleştirme işlemlerini yapacak, kazandıkları bölümlere yerleşecekler. 2017 LYS sonuçları açıklanma tarihi ve ayrıntıları haberimizde.

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla cevabını bekliyor. LYS sonuçları için geri sayım başladı! ÖSYM tarih verdi! Üniverste öğrencisi olmak için uzun ve zorlu bir çalışma dönemi geçiren öğrenciler Haziran ayı içerisinde altı farklı oturumda LYS için ter döktü. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada LYS sınav sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili gün verildi. İşte ayrıntılar...

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu üniversite adayları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Uzun çalışma temposunun ardından sonuçların açıklanması için meraklı bekleyişini sürdüren vatandaşlar, ÖSYM'nin yapacağı açıklamaya kilitlendi. Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, tercihler için büyük önem arz eden 2017 LYS sonuçları ve detaylı bilgiler.

LYS SINAV SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre; 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017'de açıklanacak. Sınava giren binlerce öğrenci LYS sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden öğrenebilecek. 

17-06/28/lys-sonuclari-1.jpg

ÖSYM, LYS tercih kılavuzunu şu şekilde duyurdu;

"2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 22 Haziran-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

 

TERCİHLER ÖSYM’NİN ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİNDEN

Adaylara 24 tercih hakkı verilecek.  Tercihler ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak.  Site üzerindeki açıklamalar doğrultusunda yapılacak tercihlerin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmak  için ekranda ‘2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir’ ifadesinin görülmesi beklenmeli. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi’ içerisinde değişiklik yapılabilecek. 

LYS'DE KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak  kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacak.

TABLO 3 ÖNLİSANS TABLO 4 LİSANS İÇİN

Kılavuzda Tablo 3’te yer alan önlisans programlarını, 2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar; Tablo 4’teki lisans programlarını ise 2017-YGS/LYS’lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 veya Tablo 4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekiyor. Tercih sırası önemli. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değil. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dörtprogramı yazabilecek. 2017-ÖSYS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak.

LYS SORU VE CAVAPLARI YAYINLANDI

2017 LYS sınavının son oturumu Edebiyat Coğrafya testi ile sona erdi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen LYS 4 ve LYS 1 sınavının ardından bu hafta sonu LYS 5 ve LYS 2 oturumları dün gerçekleştirildi.

17-06/28/2ef.jpg

Yüz Binlerce aday Üniversite hayalllerine kavuşabilmek istediği üniversite ve bölümü kazanabilmek için sınavlarda ter döktü. LYS sınavlarının sona ermesi ile birlikte adaylar gözlerini ÖSYM’den yapılacak olan açıklamaya çevirmişti. Az önce ÖSYM kendi resmi sitesi üzerinden sınav soru ve cevaplarını erişime açtı.

LYS PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için sorulara verdiği doğru ve yanlış cevaplar dikkate alınarak bir standart puan hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki tabloda yer alan ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır.

ALYS puanlarının hesaplanabilmesi için hangi testlerden en az kaç ham puan alınması gerektiği aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Yalnızca bu tablodaki koşulları sağlayan adaylar için ALYS puanları hesaplanacaktır. ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacaktır.

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖYSM, LYS sınavları açıklanama tarihi ile ilgili açıklama yaptı. Üniversiteli olmak için altı farklı oturumda yapılan LYS sınavlarına giren öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Adaylar sınav sonuçları ile birlikte LYS yerleştirme işlemlerini yapacak, kazandıkları bölümlere yerleşecekler. 2017 LYS sonuçları açıklanma tarihi ve ayrıntıları haberimizde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN