LYS sınavı nasıl geçti? Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din soruları nasıldı? İşte ilk yorumlar

LYS sınavı nasıl geçti? Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din soruları nasıldı? İşte ilk yorumlar

LYS sınavı nasıl geçti? Bugün ilk oturumu gerçekleştirilen LYS sınavı sonrası adaylar sınavın nasıl geçtiğine, soruların cevaplarına dair yorumlarda bulunuyorlar. Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü sorularında öğrencilerin aklında kalanlar, sorulara ve cevaplarına dair yorumları sosyal medyada paylaşmaya başladı. İşte 2017 LYS sınav sonrası yorumları

LYS sınavı nasıl geçti sorusu, öğrencilerin sınav sonrası yorumları ile cevabını buluyor. Uzun bir zorlu maratonun ardından bugün LYS 4 oturumu yapılan sınavda adaylar ter döktü. Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü derslerinden sınava girenler, sınav sonrası özellikle sosyal medyada yaptıkları yorumlar ile sınav soruları ve cevaplarına dair ilk izlenimlerini paylaştılar.

LYS 4 SINAVI NASIL GEÇTİ? İŞTE SINAV SONRASI İLK YORUMLAR

Sosyal medya üzerinden #LYS2017 etiketi ile sınava dair görüş ve fikirlerini paylaşan adaylar sınavın ilk oturumunu yorumladı.

17-06/10/1-1497092403.jpg

Sosyal medyada, özellikler twetter üzerinden sınava dair ilk izlenim fikirleirni aktaran öğrenciler #LYS2017 etiketine yazıyor. Siz de daha fazla yorum okumak ve kendi sınav yorumunuzu aktarmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

LYS SINAV YORUMLARI: SORULAR NASILDI?

17-06/10/090620171417138466924-1497092495.jpeg

LYS'DE İLK OTURUM TAMAMLANDI

ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ilk oturumu LYS-4 bugün tamamlandı. Sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan öğrenciler, en çok tarih ve felsefe sorularında zorlandıklarını söyledi.

Milyonlarca üniversite adayının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı LYS-4 Sosyal Bilimler oturumu 12.15’te sona erdi.

LYS-4’te Tarih, Coğrafya-2, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerini cevaplayan adaylar kolay bir sınav geçirdiklerini söyledi.

Sınavın beklediğinden iyi geçtiğini belirten Gülben Bektaş ”Ben sayısalcı olduğum için klasik sorularda zorlandım, coğrafya ve tarih onlardan biriydi daha önce görmediğim konulardı ama ben sayısalcı olduğum için bu konuların hiçbirine çalışmamıştım ve denemek için girmiştim ona rağmen beklediğimden iyi geçti” dedi .Okul öncesi öğretmenliği okumak isteyen İrem Nur Bural “Sınav kolaydı, çalıştığım yerlerden çıktı sorular. Ezber soruları olduğu için en çok tarihte zorlandım” dedi. Sınavın kolay olduğunu söyleyen Müslüm Üzümlü de “Sınavım kolaydı, iyi geçti. Zorlu olan bölüm Felsefeydi. Emeğimin karşılığını alacağımı düşünüyorum” diye konuştu .Sınavın zorluğundan bahseden Mert Hacıoğlu ise “Sorular beklediğim ve çalıştığım yerlerden çıkmadı. Mantık ve tarih konuları beni bir hayli zorladı. Neresini düşüneceğim hakkında bir fikrim yok bir kazanayım önce” diye konuştu.

LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

LYS puanı nasıl hesaplanır, kaç net kaç puan yapar? Üniversiteye giriş için YGS sınavına giren öğrenciler son aşama olarak LYS sınavlarında ter döktü. Peki, LYS puanı nasıl hesaplanır, LYS net hesaplama robotuna nasıl ulaşılır? Haberimizde yer alan linke tıklayarak karşınıza çıkan panele YGS ve LYS netlerinizi yazarak olası LYS puanınızı hesaplayabilirsiniz. 

LYS PUANI HESAPLA | LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

Üniversite öğrencisi olmak isteyen adaylar için LYS sınavları geride kalıyor. Adaylar sınavlardaki tahmini netleri ile LYS puanını hesaplamak istiyor. Haberimizdeki LYS puan hesaplama robotu ile tahmini LYS sonucunuzu şimdiden öğrenebilirsiniz. Adayların, ÖSYM'nin puan hesaplarken uyguladığı standart sapma hususunu dikkate alması gerekiyor.

17-06/10/rth.jpg

LYS'DE SOSYAL BİLİMLER OTURUMU SONA ERDİ

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sosyal bilimler oturumu (LYS-4) sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 538 bin 885 aday başvuru yaptı.

Sınav tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü. Adaylar, LYS-4'te tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini cevaplandırdı.

Adaylar yarın LYS-1 matematik sınavına girecek. 

17-18 HAZİRAN TARİHLERİNDE LYS-2, LYS-5, LYS-3 UYGULANACAK

17-18 Haziran tarihlerinde ise adaylar fen bilimleriyle ilgili LYS-2, yabancı dil sınavı LYS-5 ve LYS-3 edebiyat-coğrafya alanlarında ter dökecekler.

17 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LYS 2 fen bilimleri sınavı saat 10.00'da başlayacak, 135 dakika sürecek. Aynı gün gerçekleştirilecek LYS 5 yabancı dil sınavı ise 14.30'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS 3 edebiyat-coğrafya sınavı ise 18 Haziran Pazar saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.

LYS SINAVLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversiteye girebilmek için Mart ayında YGS'ye giren öğrenciler, son aşama olarak LYS sınavlarında ter döktü. Adyalar, LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını arıyor.

Üniversite eğitimine dört yıllık devam etmek isteyenlerin girdiği LYS sınav sonuçları ise 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak.

LYS SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

2017 LYS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek. Sonuçların açıklanması ile birlikte haberimizin detayından bağlantı aktif hale gelecek. Bu sayfa dışında hiç bir yerden 2017 LYS sınav sonuçları açıklanmayacak.

2017 LYS’de 180 ve üzeri puan alan öğrenciler, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdi.

LYS sınavı nasıl geçti? Bugün ilk oturumu gerçekleştirilen LYS sınavı sonrası adaylar sınavın nasıl geçtiğine, soruların cevaplarına dair yorumlarda bulunuyorlar. Edebiyat Coğrafya sorularında öğrencilerin aklında kalanlar, sorulara ve cevaplarına dair yorumları sosyal medyada paylaşmaya başladı. İşte 2017 LYS sınav sonrası yorumları

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN