LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den LYS açıklaması

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den LYS açıklaması

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu üniversiteye giriş için heyecanla bekleyen binlerce aday tarafından cevabını bekliyor. ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili bir duyuru yapıldı mı? Adaylar Mart ayında YGS sınavına, Haziran ve Temmuz aylarında ise altı farklı oturumda LYS sınavlarına girdi. Sınav sonucuna göre tercihlerini yapacak olan adaylar için LYS sonuçları açıklanma tarihi ve tüm ayrıntılar haberimizde.

LYS sonuçları ne zaman açılanacak? Tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından sonuçları öğrenmek için beklentiye geçen vatandaşlar, tercih konusu için hazırlıklarına başlayacak. Peki, ÖSYM'nin verdiği bilgiye göre LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar LYS sınav sonuçlarına göre üniversite tercihlerini yapacaklar. Tercih ve ek kontenjan seçimleri için 2017 LYS sınav sonunçlarının açılanması beklenyior.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LYS sonuçları için sabırsızlanan üniversite adaylarının beklediği açıklama ÖSYM'den geldi. Sınav tarihlerini resmi sayfası üzerinden duyuran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuçlar için net tarih verdi. Adaylar, LYS sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin 'http://sonuc.osym.gov.tr' adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. 

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

LYS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Adaylara 24 tercih hakkı verilecek. Tercihler ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak. Site üzerindeki açıklamalar doğrultusunda yapılacak tercihlerin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmak için ekranda ‘2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir’ ifadesinin görülmesi beklenmeli. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi’ içerisinde değişiklik yapılabilecek.

KİMLER LYS TERCİHİ YAPABİLECEK?

2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacak.

TABLO 3 ÖNLİSANS TABLO 4 LİSANS İÇİN

Kılavuzda Tablo 3’te yer alan önlisans programlarını, 2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar; Tablo 4’teki lisans programlarını ise 2017-YGS/LYS’lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 veya Tablo 4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekiyor. Tercih sırası önemli. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değil. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dörtprogramı yazabilecek. 2017-ÖSYS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak.

LYS SORU VE CAVAPLARI YAYINLANDI

2017 LYS sınavının son oturumu Edebiyat Coğrafya testi ile sona erdi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen LYS 4 ve LYS 1 sınavının ardından bu hafta sonu LYS 5 ve LYS 2 oturumları dün gerçekleştirildi.

17-06/28/2ef.jpg

Yüz Binlerce aday Üniversite hayalllerine kavuşabilmek istediği üniversite ve bölümü kazanabilmek için sınavlarda ter döktü. LYS sınavlarının sona ermesi ile birlikte adaylar gözlerini ÖSYM’den yapılacak olan açıklamaya çevirmişti. Az önce ÖSYM kendi resmi sitesi üzerinden sınav soru ve cevaplarını erişime açtı.

LYS PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için sorulara verdiği doğru ve yanlış cevaplar dikkate alınarak bir standart puan hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki tabloda yer alan ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır.

ALYS puanlarının hesaplanabilmesi için hangi testlerden en az kaç ham puan alınması gerektiği aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Yalnızca bu tablodaki koşulları sağlayan adaylar için ALYS puanları hesaplanacaktır. ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacaktır.

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu üniversiteye giriş için heyecanla bekleyen binlerce aday tarafından cevabını bekliyor. ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili bir duyuru yapıldı mı? Adaylar Mart ayında YGS sınavına, Haziran ve Temmuz aylarında ise altı farklı oturumda LYS sınavlarına girdi. Sınav sonucuna göre tercihlerini yapacak olan adaylar için LYS sonuçları açıklanma tarihi ve tüm ayrıntılar haberimizde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN