Maçka’daki sis perdesini yaralı polis aralayacak

Maçka’daki sis perdesini yaralı polis aralayacak

Trabzon Maçka’da 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Astsubay Ferhat Gedik’in şehit düştüğü saldırıdaki ‘ihmal’ iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği müfettişlerin çalışmaları sürüyor.

EROL METİN/ANKARA

Trabzon'un Maçka kırsalında Köprüyanı köyünde bir evden erzak çalan terör örgütü PKK mensuplarının, bölgeye intikal eden güvenlik güçleri ile güvenlik güçlerine eşlik eden 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü pusuya düşürmesi olayıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın soruşturması sürüyor. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, Trabzon'da incelemelerde bulunuyor. Köprüyanı muhtarı Nurettin Reis'in, PKK'lıların alçakça şehit ettiği Eren'in aile fertlerinin, görgü tanıklarının ve yetkililerin ifadesine başvuran müfettişler, titiz bir çalışma yürütüyor. Elde edilen bulgular, olayın oluş şekli, soruşturma bitiminde müfettişlerin hazırlayacağı rapora yansıyacak.

İKİSİ DE ÇOK PROFESYONELDİ

Gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Eren Bülbül'le birlikte olay yerinde şehit düşen Jandarma Astsubay Ferhat Gedik ve teröristlerin kurşunlarıyla yaralanan polis memurunun görevlerinde çok başarılı profesyonel iki güvenlik görevlisi olduğunu söyledi. Terör saldırısının kuşku barındırdığını dile getiren Pekşen, “İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmasını önemsiyorum. Hem şehit düşen astsubayımız Ferhat Gedik hem de polis mumuru, çok deneyimli isimler. Astsubay Gedik, bölgedeki terör unsurlarını ve mücadele biçimini gayet iyi biliyor. Zaten Ankara'ya tayin olmasına rağmen tekrar 3 aylık geçici görevle bölgeye getiriliyor. Polis memuru da Oflu, tanıdığımız bir insan. İşini düzgün yapan, bölgenin en iyi istihbarat görevlilerinden biri. Her iki ismin de öyle hani göreve giderken bir özensizlik içerisinde gitmeleri söz konusu olamaz. Bu insanların son derece önemli bir titizlikle ve dikkatle gittiklerini düşünüyoruz. Buna rağmen bu sonuçla karşılaşmaları pek olağan bir şey değil. Yaralı polis memuru halen hastanede tedavi görüyor. Belki sağlığına kavuştuğu zaman onun anlatımlarıyla çok daha aklıselim bir şeyler öğrenebiliriz. Hayati tehlikeyi atlatmak üzere olan polisimizin vereceği ifade çok önemli” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN