Mahrem yapının başı Adil Öksüz

Mahrem yapının başı Adil Öksüz

Gündemi sarsan ‘mahrem imamlar’ soruşturması dosyasında çarpıcı detaylar yer aldı. Devlete yerleştirilecek örgüt üyelerini FETÖ’nün bu birimi belirlerken başında da 15 Temmuz’un ‘kara kutusu’ Adil Öksüz’ün olduğu belirlendi.

HİLAL ÖZTÜRK/ KENAN BUTAKIN

Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmalarında, örgütün ‘mahrem hizmet’ adı verdiği gizli yapılanmasıyla ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Binlerce şüpheli için gözaltı kararı ve 9 bin 103 polisin açığa alınmasıyla operasyona dönüşen soruşturmalarda mahrem imamlar yapılanmasının üst düzey yöneticileri arasında TSK imamı Adil Öksüz’ün de olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz kanlı darbe girişimini organize eden Öksüz’ün ‘mahrem imamlar’ arasında 1 numara olduğunu ortaya koyarken, örgüt içinde de üst seviyede olması nedeniyle darbe girişiminin organizasyonuyla görevlendirildiği belirtildi. Örgüt lideri Gülen’in ‘onun için 50 hakimi yakarım’ dediği Öksüz’ün TSK içindeki mahrem kadrolarının eğitilmesi ve yönlendirilmesindeki etkin rolü soruşturmada ortaya çıkarılmıştı. Kanlı kalkışmaya kadar TSK içindeki FETÖ’cü yapının Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının yaverleri, istihbarat, personel gibi kritik birimlere konumlanmasında Öksüz’ün de başında olduğu mahrem imamların etkisinin olduğu belirtiliyor.

Başsavcılığın mahrem imam yapısının nasıl çalıştığına ilişkin de dikkat çekici tespitler yaptığı öğrenildi. Askeri okullara girecek FETÖ’cü adayların, seçilmelerini engelleyecek göz, diş gibi organlarındaki sağlık kusurlarının giderilmesi için tedavi ve hatta ameliyatların mahrem imamlar tarafından yaptırıldığı belirlendi. Önceden giderilemeyecek sağlık sorunları için ise FETÖ’cü doktorların devreye girdiği tespit edildi. Sağlık taramaları dışında soruların cevaplarının adaylara verilmesi ve sınava hazırlanmalarının da mahrem imamların görevleri olduğu bilgisine ulaşıldı.

CEP HATLARI ALMANYA’DAN

FETÖ’nün mahrem imamlarıyla ilgili önemli bir detay da Diyarbakır Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada ortaya çıktı. Başsavcılık örgütün üst düzey abileri olan mahrem imamların Türkiye’deki GSM operatörlerini kullanmadıklarını tespit etti. FETÖ’nün mahrem imamlarının gizliliği sağlamak için yurtdışı GSM operatörlerini kullandıkları belirlenirken, Türkiye’de Almanya, ABD ya da başka bir ülkeye kayıtlı cep telefonu hatları tercih ettikleri ortaya çıkarıldı. Abone bilgilerinden sadece hangi ülkeye ait olduğunun görülebilmesi nedeniyle bu yöntemin seçildiği belirtildi. Örgütün dinleme ve takip edilmeye karşı, yurtdışı hatları tercih ettiği değerlendirildi.

TSK İMAMINI ARAYAN MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde önceki gün açığa alınan 9 bin 103 polis arasında son derece dikkat çeken bir isim yer aldı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından KOM Şube Müdürü olarak görev yapan ve önceki gün yayımlanan KHK ile açığa alınan E.Ö.’ün, Emniyetin mahrem imamlarından olduğu ileri sürüldü. E.Ö.’ün, FETÖ ile ilgili yapılan operasyonları yürüten ekibin başında olduğu belirtildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün, “Paralel Yapı Deşifre” isimli twitter hesabı ile bağını ortaya çıkardığı E.Ö.’ün görevden alınmak istendiği ancak bir takım engellemelerle karşılaşıldığı ileri sürüldü. Yaşanan bu gelişmeler üzerine 20 günlük zorunlu izne çıkarıldığı ve izin dönüşü de otoban polis uygulama noktasında sorumlu olarak görevlendirildiği kaydedildi. E.Ö. ile ilgili en çarpıcı bilgi ise, 15 Temmuz darbe girişiminin karakutusu, firari TSK imamı Adil Öksüz’ü Sakarya’da arayan ekibin başında bulunmasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN