Malatya'da FETÖ operasyonu: 5 gözaltı

Malatya'da FETÖ operasyonu: 5 gözaltı

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında bir doktor ve 2 avukatın da bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY ile irtibatlı, iltisaklı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle H.K.Y, Adli Tıp Kurumunda memur olarak çalışan M.D, doktor İ.K, avukatlar M.A.C. ve A.B'nin adreslerine operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramaların ardından 5 şüpheli gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

Öte yandan, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen ve Edirne 2.Sulh Ceza Hakimliğince aranan komiser yardımcısı H.D. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Muhabere Kıdemli Üsteğmen Çavuş Ö.K, hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan bir kişi ile Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen bir polis memuru Malatya'da yakalandı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Akçadağ ve Darende ilçelerinde Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan yurtlarda örgütle irtibat ve iltisak içinde çalıştıkları tespit edilen firari 2 kişi de aranıyor.

MALATYA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN