Manisa Tugay Komutanı Şevki Güvenç görevden alındı | Son dakika haberler

Manisa Tugay Komutanı Şevki Güvenç görevden alındı | Son dakika haberler

Asker zehirlenmelerinin yaşandığı Manisa'da Tugay Komutanı Albay Şevki Güvenç, Bakan Işık’ın talimatıyla görevinden alınarak, Ankara Balgat’ taki Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na (EDOK) çekildi.

Manisa'daki besin zehirlenmeleriyle ilgili olarak Tugay Komutanı Albay Şevki Güvenç görevden alındı. Güvenç, Bakan Işık'ın talimatıyla görevinden alındı.

BAKAN IŞIK İNCELEME BAŞLATTI

Milli Savunma Bakanı Işık, Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, " Milli Savunma Bakanlığı olarak görevinde ihmali olabilecek askeri personelle ilgili idari inceleme ve soruşturma başlattık. Teftiş Kurulumuzdan dört kişilik heyet şu anda incelemesini yapıyor" dedi. Işık, sabotaj ihtimalinin de değerlendirileceğini vurguladı.

ZEHİRLENME NEDENİ AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığınca, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili ön incelemenin tamamlandığı, klinik bulgular, hastalardan alınan örnekler ve epidemiyolojik analiz sonuçlarına göre olayın bir besin zehirlenmesi olduğunun tespit edildiği bildirildi.

TOPLAM 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Mahkeme, Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki askerlerin rahatsızlanmasına neden olan zehirlenme olayına ilişkin 4 kişinin daha tutuklanmasına karar verdi.

Aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gıda mühendisleri ve aşçıların da bulunduğu 9 şüpheli ise TCK'nın 85/2 maddesinde yer alan, 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak ve çok sayıda kişinin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet" vermek suçundan mahkemeye sevk edilmişti. 9 kişiden 6'sı tutuklandı. Yemek şirketinin genel müdürü de tutuklananlar arasında. Yemek şirketi çalışanlarından 3'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

731 ASKER YEMEKTEN ZEHİRLENMİŞTİ

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı Batı Kışla'da 731 asker 17 Haziran akşam yemeği sonrasında rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN