Manisa'daki depremler ne anlama geliyor? Uzmanlar yorumladı

Manisa'daki depremler ne anlama geliyor? Uzmanlar yorumladı

Manisa'da üst üste yaşanan depremler ne anlama geliyor? Endişelenmeye gerek var mı? Daha büyük deprem olur mu? Tüm Ege'yi sallayan depremleri Karar.com'a yorumlayan uzmanlara göre, korkacak bir durum yok ama uyanık olmak gerekiyor.

Manisa'da art arda meydana gelen depremler tüm Ege'yi salladı. Vatandaşlar büyük panik yaşarken, herkes, "Daha büyük bir deprem meydana gelir mi?" sorusunun cevabını arıyor. Uzmanlar Karar.com'a depremleri yorumlladı.

DEPREM FIRTINASI BİTER AMA HER AN TETİKTE OLUNMALI

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Serdar Akyüz:

"Daha önce de bu bölgede deprem fırtınaları yaşandı. Bu depremler bir süre daha devam edip bitecek gibi görünüyor. Ancak tabi ki kesinlikle şöyle ya da böyle olacak diyemiyoruz. Şu ana kadar olanlardan bildiğimiz bu. 4, 4.5 ve bazen 5 ve biraz üzerinde deprem fırtınası dediğimiz enerjinin boşalması şeklinde oluşan depremler bunlar. Kesinlikle büyük bir deprem olmayacak diyemeyiz ama son 10 yıllık dönemde bu tür deprem fırtınaları oluyor ve kısa süre sonra sönüp bitiyor. Ama kesinlikle bundan sonra büyük deprem olmayacak anlamına gelmez. Biz birkaç örneğe bakarak bunu söylüyoruz. Bu nedenle temkinli olmak da fayda var. Her an tetikte olunmalı."

BİR SÜRE SONRA SARSINTILAR BİTER

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Prof. Dr. Namık Çağatay:

"Bence endişeye gerek yok. Orada doğu batı yönünde faylar var. Ege Bölgesi kuzey güney yönünde genişleyen bir bölge. Bu genişlemeyi sağlayan da doğu batı yönlü faylar. Bu faylar boyunca bazı çöküntüler oluyor ve bu çöküntülerin oluşturduğu küçük depremler bunlar. Bir müddet sonra bitecektir diye düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN