Marmara Denizi'nde Furkan'ı arama çalışmaları

Marmara Denizi'nde Furkan'ı arama çalışmaları

İstanbul Boğazı'nda 15 Temmuz'da denize giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları sürüyor. Yıldırım'ın kaybolmasının ardından 1 ay geçmesine rağmen hala sonuç alınamadı.

Arnavutköy Vapur İskelesi yakınlarında arkadaşlarıyla, serinlemek için denize girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan Yıldırım'ı arama çalışmaları Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekiplerince yürütülüyor.

Alınan bilgiye göre, dalgıçların ulaşamayacağı derinlikteki noktalar ise 8-10 Ağustos tarihlerinde Boğaz trafiğe kapatılıp, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıç gemisi ve yüksek teknolojiye sahip su altı arama araçları vasıtasıyla arandı. Ancak çalışmalarda sonuç alınamadı.

Yıldırım'ın kaybolmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesi ve buradaki mevcut ters yönlü akıntılar göz önüne alınarak, arama faaliyetleri Boğazın kuzey ve güney çıkış bölgelerine kaydırıldı.

UÇAK VE HELİKOPTERLERLE ARAMA ÇALIŞMASINA DEVAM

Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri ve dalış timleri tarafından akıntı ve rüzgarlar dahil her türlü ihtimal düşünülerek su üstü ve su altında yapılan aramalara, 11 Ağustos'ta İstanbul Boğazı'nın kuzey çıkışı olan Şile, Kilyos ve Karaburun bölgelerinde, dün ise Boğaz'ın güney çıkış bölgeleri olan Ahırkapı ve Kadıköy bölgelerinde devam edildi.

Boğaz'da mevcut kuvvetli su üstü akıntısının Yıldırım'ı, Marmara Denizinin içlerine kadar sürükleyebileceği değerlendirildiğinden aramalar bugün, İstanbul Boğazı-Adalar istikametinde sürdürüldü. Faaliyetlere uçaklar ve helikopterler tarafından havadan keşif maksatlı destek verilirken, Yıldırım'ın ailesi ve akrabaları de gönüllü olarak aramalara katıldı.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Furkan Yıldırım gibi daha önce de denizde kaybolmuş ve hala bulunamayan vatandaşların aramalarına da Sahil Güvenlik gemileri, uçakları ve helikopterleriyle titizlikle devam ediliyor.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN