Mavi Marmara davalarında ruhsuz ifade kullanmayın

Mavi Marmara davalarında ruhsuz ifade kullanmayın

İsrail’in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye’yle yaptığı anlaşma gereği, Maliye Bakanlığı mağdurların açacağı tüm davalarda yasal sorumlu oldu. Davalardan birinde bir bakanlık avukatının dilekçede kullandığı bazı ifadelerin tepki çekmesi üzerine Maliye Bakanlığı Hukuk Müşavirliği avukatlara ‘hassas olun’ uyarısı yaptı.

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye ve İsrail’in yaptığı anlaşmayla mağdurların ‘yasal hasmı’ haline gelen Maliye Bakanlığı’nın bir avukatının ‘kalıplaşmış ve ruhsuz’ bir dava dilekçesi krize neden olmuştu. KARAR’ın manşetten duyurduğu skandala kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bakanlık harekete geçti. İşte bu davalarda şehit yakınları ve gazileri rencide edecek durumlar yaşanmaması için Maliye Bakanlığı önlem aldı. Bakanlığın Hukuk Müşavirliği, kurum avukatlarına “Mavi Marmara mağdurlarının açtığı davalarda mahkemelere verilecek dilekçelerde hassas olun” uyarısı yaptı. Krize neden olan dilekçede kullanılan ‘fahiş tazminat talebi’ veya ‘saldırıyı göze alarak gidildiği’ gibi ifadelerin kesinlikle kullanılmaması istendi. Davaların toplumdaki yüksek hassasiyetin gözetilerek yürütülmesi istendi.

Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail’in kanlı saldırı sonrası, 10 Türk vatandaşı şehit olmuş, 50 kişi yaralanmıştı. Ayrıca insani yardım gönüllülerine, İsrail askerleri tarafından psikolojik işkence yapılmış, eşyalarına ve paralarına el koymuştu. İki ülke arasındaki normalleşme görüşmeleri kapsamında imzalanan anlaşması gereği İsrail aleyhine açılan tazminat davaları, Türkiye’ye yönlendirildi. Çünkü İsrail şehitlerin ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödeyip, yasal yükümlülüklerini Türkiye’ye devretti. Bu süreçte bir şehit ailesinin açtığı davalardan birinde karşı taraf olan Maliye Bakanlığı avukatı itiraz dilekçesinde ‘ruhsuz’ ‘kalıplaşmış’ ifadeler kullandı. Maliye Bakanlığı ise yaptığı açıklamada avukata gerekli uyarının yapıldığını, hukuki mülahazalarla hazırlananan dilekçenin, maksadı aşan, yanlış anlaşılmaya neden olan bir sonuca neden olduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN