MEBBİS öğrenci ve öğretmen giriş ekranı! MEBBİS işlemleri nasıl yapılır?

MEBBİS öğrenci ve öğretmen giriş ekranı! MEBBİS işlemleri nasıl yapılır?

2016 MEBBİS giriş ekranı haberimizde. MEBBİS öğretmen ve öğrenci girişi ile yapmanız gereken tüm işlemleri yazımızdan kolaylıkla yapabilirsiniz. MEB tarafından hizmete açılan MEBBİS giriş modülü ve kayıt yaptırma gibi kafa karıştıran işlemler için haberimizi takip edin. İşte konu hakkında merak ettiğiniz detaylar ve konu hakkında bazı ayrıntılar...

Haberimizde verdiğimiz bilgilerde yararlanarak MEBBİS giriş nasıl yapılır ne gibi işlemler yapılmaktadır. MEBBİS tarafından sunulan hizmetler nelerdir gibi merak ettiğiniz konuların detaylarına ulaşabilirsiniz. MEB tarafından hizmete sunulan MEBBİS öğrenci girişi ve öğretmen girişi yaparak merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz. İşte 2016 MEBBİS hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar...

Öğrenci ve öğretmenlerin en çok merak ettiği konuların başında gelen MEBBİS giriş hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bulabilirsiniz. MEBBİS eğitim alanında kullanılan pek çok uygulamanın geliştirilmesine imkan sağlamaktadır. Bu bakımdan kişiler MEBBİS sisteminden yararlanarak pek çok konuda internet üzerinden bilgi alabilmektedir. MEBBİS ayrıcalığından yararlanmak isteyen kişilerin resmi internet sitesine giriş yapması yeterlidir.

MEBBİS GİRİŞİ NASIL YAPILIR ?

MEBBİS sistemine ” https://mebbis.meb.gov.tr/default.aspx ” adresinden giriş yapıyoruz. Öncelikle dikkat etmeniz gereken tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmamanız güvenliğiniz için çok önemlidir. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girerek MEBBİS giriş butonuna basıyoruz ve sisteme giriş sağlıyoruz.

MEBBİS nedir, MEBBİS ne işe yarar, MEBBİS giriş, MEBBİS hakkında bilgi, personel girişi, öğretmen girişi,başvuru, MEBBİS login gibi konular hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Sorularınızı ve düşüncelerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Görevli Öğretmenler Mebbis giriş sayfası aracılı ile ” İl İçi Atama Başvuru Ekranından ” tayin başvurusunda buluna bileceklerdir.
Mebbis il içi Yer Değiştirme Mebbis Başvuru Ekrаnı . ile istеğе bağlı olarak yer değiştirme başvuru işlemleri mebbis üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca İl içi yer değiştirme başvuru işleminden sonra öğretmenlerimiz, Mebbis sistemini kullanarak il dışı atama başvurularını da yapabileceklerdir. Mebbis personel atama işlemleri bölümünden T.c kimlik no vе mebbis şifresi ile giriş yapılarak 2013 il içi yer dеğiştirmе başvuru ekranına ulaşılabileсek.

2016 MEBBİS GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN... 

Yukarda verdiğimiz linke tıklayarak MEBBİS personel girişi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

16-08/23/mebbis.png

BAŞVURU MODÜLÜ

Başvuru Modülü Altında Öğretmenler grubu ile ilgili İliçi isteğe bağlı, İldışı isteğe bağlı, Özür Grubu başvuruları, Yeni açılan kurumlara öğretmen atama, Alan değişikliği, Yönetici grubu ile ilgi Şube Müdürleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Yer Değiştirme, Okul Müdürlerinde Değerlendirme işlemleri ve İlk defa, yeniden okul müdürü olarak görevlendirilme ekranları bulunmaktadır. Ayrıca ilk Atama, Kurumlar Arası Atama, Açıktan Atama, Milli Sporcu atamaları için başvuru ekranları hazırlanmaktadır. Bunlara ek olarak İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün (Görevde yükselme, Unvan değişikliği, Memur grubu yer değiştirme, Engelli öğretmen ataması, Becayiş v.b.) dönem dönem başvuru ile ilgili iş ve işlemleri bulunmaktadır.

MEBBİS NEDİR?

Mebbis, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim sistemlerinin kısaltılmış adıdır. Ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çevrimiçi olarak internet üzerinden sağlanan hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemlerinin gerçekleştirildiği uygulamalar sistemi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Mebbis MEB Bilgi işlem Grup Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Mebsis’in sunduğu başlıca hizmetler e okul, e–okul veli bilgilendirme sistemi, e-personel, e- taşınır, e- akademi en bilinen uygulamalardandır. Bunların yanı sıra personelin kullanımına sunulmuş olan, daha pek çok uygulamalara da sistemin içinde yer almaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, internetin sağlamış olduğu imkânlardan en iyi şekilde yararlanmayı amaç edinerek hem velilerin hem yetkililerin hem de personelin hizmetine sunduğu bu uygumlalar, istenilen bilgilere en hızlı ve doğru şekilde güvenli bir ortamda ulaşılmasını sağlamaktadır.

MEBBİS MODÜLLERİ

Devlet Kurumlari Modülü

e-Yatırım İşlemleri

Meis Modülü

Meis Sorgu Modülü

e-Alacak Modülü

e-Burs Modülü

Evrak Modülü

Tefbis

Kitap Seçim Modülü

Döner Sermaye Modülü

EgiTek Sınav Modülü

Sosyal Tesis Modülü

e-Mezun

İlköğretim Kurum Standartları Modülü

Özel MTSK Modülü

Özel Öğretim Kurumları Modülü

Özürlü Birey Modülü

RAM Modulu

TKB Modülü

Öğretmenevleri Modülü

Performans Yönetim Sistemi

EBİTEFO-BİTEFO Modülü

MEB İnternete Erişim Modülü

Öğretmenevi Faaliyet Modülü

Faaliyet Modülü

Yönetici Modülü

Okul Gelişim Programı Modülü

Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

MEBBİS HİZMETLERİ

Personel İşlemleri

e-Okul

E-Akademi

Halk Eğitim

Açık Öğretim Kurumları

e-Yurt

e-Taşınır

Haberimizden 2016 MEBBİS girişi ekranına kolaylıkla ulaşabilir merak ettiğiniz tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. MEBBİS öğretmen ve öğrenci girişi ile yapmanız gereken tüm işlemleri yazımızdan kolaylıkla yapabilirsiniz. MEB tarafından hizmete açılan MEBBİS giriş modülü ve kayıt yaptırma gibi kafa karıştıran işlemler için haberimizi takip edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN