Meclis tatile girdi

Meclis tatile girdi

TBMM Genel Kurulu iktidar ve muhalefet partileri arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde mini torba düzenlemeye ilişkin görüşmelerini yaklaşık 3,5 saatte tamamladı. Teklifin tümünün oylaması öncesi Ak Parti, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleri söz alarak, nokta konulan 26. döneme ve 24 Haziran seçimleriyle oluşacak 27. parlamentosuna ilişkin görüş, dilek ve temennilerini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel seçimden iktidar olarak çıkacakları mesajını verdiği konuşmasında Ak Partililer'e "Siz Erdoğan'a anayasa yaptınız. Biz her doğana anayasa yapacağız" dedi. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Meclis'te milletvekillerinin sergilediği kahramanca tavrı övdü. Elitaş milletvekillerine "Gazi meclisimizin siz kahramanlarına teşekkür ediyorum. Bu destan her parlamentoya nasip olmaz" ifadelerini kullandı. TBMM Başkanvekili CHP'li Yaşar Tüzün de, gelecek dönemin barış, kardeşlik ve uzlaşı ikliminde çalışacak bir dönem olması temennisinde bulundu. Torba kanunun kabul edilmesinin ardından Genel Kurul 27. dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların YSK'ca ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'de toplanmak üzere tatile girdi. Milletvekilleri Genel Kurul'dan ayrılmadan önce birbirleriyle helalleşip, fotoğraf çektirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN