Meclis’in 5’inci partisi olacak

Meclis’in 5’inci partisi olacak

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener öncülüğündeki yeni parti bugün kuruluyor. Şimdiden temsil sayısı açısından Meclis’te beşinci sırada olan partinin kurucular kurulunda 210 kişinin yer alacağı, 50 de MYK üyesi bulunacağı öğrenildi.  

EROL METİN / İSTANBUL

Olağanüstü kurultay girişimleri mahkeme kararıyla iptal edilen eski MHP’li Meral Akşener, kendisinin liderliğinde kurulacak yeni partinin adını, kurucular kurulunu ve programını bugün Çankaya’daki Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak. Yeni partinin kurucular kurulu üye sayısının 210 olacağı belirtiliyor. Kamuoyuna yansıyan isimler dışında eski bakanlar Ayfer Yılmaz, Nevzat Ercan, Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, eski milletvekili Ahat Andican, yönetmen Onur Aydın ve gazeteci Vedat Yenerer’in de kurucular arasında yer alacağı iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre, kurucular kurulundan 50 MYK üyesi çıkarılacak. 13 isimle de başkanlık divanı oluşturulacak. Parti kurulduktan sonra Akşener, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçilerini davet edip kahvaltılı toplantıda yeni partiyi anlatacak. Parti şimdiden Meclis’te 5 milletvekiliyle temsil ediliyor. Akşener’in partisinde eski MHP’liler Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile önceki gün CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Aytun Çıray bulunuyor. Çıray’ın istifa açıklamasında iki kez ‘Milli Merkez’ ifadelerini kullanması Akşener’in adını sır gibi sakladığı partinin ismini ‘Milli Merkez’ olabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Ayrıca parti yetkililerinin TBMM Başkanlığı’na dilekçe yazarak, temsil açısından Meclis’te kendilerine bir oda tahsis edilmesini talep edeceği öğrenildi. Akşener ve kurmaylarının önceliğinin Meclis’te grup kurmak olmayacağı, teşkilatlanmanın hızlıca tamamlanıp kongreye gidilmesinin hedeflendiği kaydediliyor. Siyasi Partiler Yasası’na göre, bir partinin seçime girebilmesi için kuruluşunun üzerinden 6 ay geçmesi gerekiyor. Akşener cephesinin erken seçim ihtimaline karşı Demokrat Parti’yi yedekte beklettiği öne sürülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN