Mehmet Görmez, o geceyi anlattı: Erdoğan 'salalar yetmez, meydanlara davet edin' dedi

Mehmet Görmez, o geceyi anlattı: Erdoğan 'salalar yetmez, meydanlara davet edin' dedi

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ'nün darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını anlattı. Camilerden sala okunması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığını söyleyen Görmez şöyle konuştu: Cumhurbaşkanı 'salalar yetmez, vatandaşları meydanlara davet edin' talimatı verdi.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını, hakkındaki iddiaları, darbe haberini aldığı andan salaların okunmasına kadar geçen zamanda yaşananları Habertürk TV’de anlattı.

Güvenlik boyutunda olmasa bile nasihat vermek adına bazı FETÖ üyeleri ile bir araya geldiğini açıklayan Mehmet Görmez, “Güvelik boyutundan haberdar değil ise çıkan hilafı sulh ile çözmek için gösterdiğim bir çaba var. Ama bu resmi bir çaba değil. Benimle görüşen insanlarla konuşarak nasihat ederek teşebbüslerim olmuştur” dedi.

'KARANLIK BİR SES BENİ TELEFONDA ARADI'

Darbe girişiminin başladığı saatlerde neden MİT Müsteşarlığında olduğunu da anlatan Görmez şunları söyledi:

“Hemen o geceden önce 1 hafta önce Suriye muhalefetini liderliğinde iş yapan İslam Alimi Muaz el Hatip bana geldi ve özellikle Suriye içinden DAEŞ merkezli tehlikeleri haber aldığını hatta çok uzun şekilde benimle paylaştı. MİT Müsteşarı’ndan acil koduyla randevu talep etti. Cuma gün 08:30'da randevu verdi. Sunum sırasında müsteşarın önüne çok hızlı notlar geliyordu. Bölünüyordu. Sayın Müsteşar, Sayın Başbakanımız ile telefonda görüşür görüşmez çok ani bir çıkışla siz buradan ayrılmayın dua edin dedi ve bizi terk etti.”

15 Temmuz hain darbe girişimini eşinden öğrendiğini dile getiren Mehmet Görmez, ilerleyen saatlerden darbecilerin kendisine telefonla ulaşmaya çalıştığını söyledi. Görmez, “Karanlık bir ses beni telefonda aradı. Bu gece çok önemli şeyler olacak beni dinleyin, dedi. Siz kimsiniz, dedim ben bir vatandaş dedi. Öndeki arkadaş telefonda yerimizi tespit etmeye çalışıyorlar dedi” ifadelerini kullandı.

'SALALAR YETMEZ, MEYDANLARA DAVET EDİN'

Tedbir için aracıyla sürekli hareket halinde olan Görmez, camilerden sala okunmasına başlanması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için özel kalemini aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mehmet Görmez, salaların yetmeyeceğini, vatandaşları meydanlara çağırması gerektiğini sözlerine ekledi. Görmez’in Erdoğan ile yaptığı bu görüşmenin ardından sala okuyan 120 bin din görevlisi vatandaşları meydanlara çağırmaya başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN