Mehmetçik Vakfı'nı işgal davasında 119 sanığa müebbet istemi

Mehmetçik Vakfı'nı işgal davasında 119 sanığa müebbet istemi

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişiminde Mehmetçik Vakfı'nı işgal eden FETÖ'cülere yönelik karar çıktı. Olaylara ilişkin davada, 119 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istendi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında bulunan binadaki büyük salonda İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya 119 tutuklu sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve bir kısım müşteki avukatları da hazır bulundu. Duruşma savcısı Orhan Uzun esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

119 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

Savcı Uzun, 3'ü rütbeli, 116'sı öğrenci 119 sanığın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Ayrıca bu sanıklara, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep eden Uzun, tutuksuz yargılanan 3 erin de beraatine karar verilmesini istedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN