Memurlara hediye genelgesi yayımlandı

Memurlara hediye genelgesi yayımlandı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu yılbaşı öncesi memurlar için bir hediye genelgesi yayımladı. Hangi hediyelerin alınabileceğini belirledi. Buna göre, hediye olarak verilen kitap, dergi, kaset, takvim, piyasa koşullarına göre verilen kamu çalışanları tarafından alınabilecek.

Yılbaşı öncesinde, Kamu Görevlileri Etik Kurulu milyonlarca memuru ilgilendiren hediye genelgesi yayımladı.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan imzasıyla yayımlanan ve bütün kurumlara gönderilen genelgede kamu görevlilerinin tarafsızlığını görevini yapmasını engelleyen hediyeleri kabul etmelerinin uygun olmadığı hatırlatıldı. Kabul edilebilecek hediyelerin kapsamının Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından belirlenebileceği de ifade edildi.

Genelgeye göre, görev yapılan kuruma katkı anlamına gelen, kamu hizmetine tahsis edilmek, kurumun demirbaş listesine kaydedilmek ve kamuoyuna açıklanmak koşuluyla, kurum ve kuruluşlara yapılan bağışlar yasak kapsamı dışına çıkarıldı. Ama makam aracı ve belli bir kamu görevlisinin hizmetine tahsis edilmek üzere alınan hediyeler hariç tutuldu. Yani bu tip hediyeler için yasak hala devam ediyor.

Genelgeyle halka açık yarışmalarda, kampanyalarda veya etkinliklerde kazanılan ödül veya hediyeler. Kitap, dergi, makale, kaset, takvim, cd, hatıra niteliğindeki hediyeler. Reklam ve el sanatları ürünleri, finans kurumlarından piyasa koşullarına göre alınan krediler ile tanıtım amacına yönelik, herkese dağıtılan reklam ve el sanatları ürünleri de yasak kapsamından çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN