Merve Kavakçı kimdir? Yeni büyükelçiler kararnamesi açıklandı

Merve Kavakçı kimdir? Yeni büyükelçiler kararnamesi açıklandı

Merakla beklenen 2017 yeni büyükelçiler kararnamesi yayımlandı. Dışişleri Bakanlığı'nda yaz dönemi kararnamesiyle çeşitli ülke ve merkezlere atanan bazı büyükelçiler belli oldu. Bu atamalarda en dikkat çeken isim ise Merve Kavakçı oldu. Peki Kuala Lumpur Büyükelçiliğine getirilen Merve Kavakçı kimdir? Merve Kavakçı kaç yaşında ve nereli? İşte Kavakçı hakkında merak ettiğiniz bazı detaylar...

Kararnameye göre Merve Kavakçı Kuala Lumpur, Murat Mercan ise Tokyo büyükelçisi oldu. Ahmet Gün ise BM Daimi Temsilcisi görevine getirildi. Karaname ile birlikte 16 büyükelçinin değiştiği belirtildi. 

YENİ GÖREV

1999'da başörtüsü nedeniyle TBMM'den olaylı bir şekilde çıkarıldıktan sonra vekilliği düşürülen Merve Kavakçı ise Kuala Lumpur Büyükelçiliği'ne getirildi.

 

MERVE KAVAKÇI KİMDİR?

Merve Safa Kavakçı (d. 30 Ekim 1968, Ankara), Türk siyasetçi ve akademisyen. Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince meclisten çıkartıldı. Bakanlar kurulu kararıyla ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için vatandaşlıktan çıkartıldı.1999 yılında ABD'ye yerleşti. Halen Washington’da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

ÇOCUKLUĞU ERZURUM'DA GEÇTİ

Kavakçı, Sakarya doğumlu İslam hukuku profesörü Yusuf Ziya Kavakçı ile Ispartalı Alman dili ve edebiyatı uzmanı Gülseren Gülhan Kavakçı'nın kızı olarak 19 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Babası, 1970'li yıllarda Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesi dekanıydı. Anne ve babası 1974 yılından sonra üniversitelerde ilk türban eylemi yapanlar arasında anılmaktadır. Türbanından dolayı üniversitede tepki çeken annesi Atatürk Üniversitesi'ndeki görevinden istifa etti. Babası ise yetkisini keyfi kullandığı gerekçesiyle görevinden alındı ve 1982'de üniversiteden istifa etti. Daha sonra ABD'ye yerleşen babası, şu anda Islamic Association of North Texas'da görev yapmaktadır. Merve Kavakçı'nın çocukluğu Erzurum'da geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN