Meteoroloji açıkladı: Sibirya'dan soğuk hava dalgası değil, yağmur geliyor

Meteoroloji açıkladı: Sibirya'dan soğuk hava dalgası değil, yağmur geliyor

Meteoroloji hafta sonu için İstanbul'da karla karışık yağmur beklendiğini açıklamış ve İstanbullular 'Nihayet' demişti. Ancak gelen son tahminlerle birlikte İstanbul'da hafta sonu yağmur etkili olacak, bugünden başlayacak olan yağışlar ise hafta ortasına kadar sürerek 5 gün boyunca yurtta etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ise Sibirya yüksek basıncının Türkiye'de hava sıcaklıklarında önemli bir düşüşe yol açmayacağını açıkladı.

Meteorolojinin hafta sonu İstanbul hava durumuna ilişkin verdiği kar ve karla karışık yağmur tahmini heyecan yaratmıştı. Ancak son tahminlere göre İstanbul'da hafta sonu yağmur etkili olacak.

Yurdu bugün etkisi altına almaya başlayacak olan soğuk ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar hızla düşecek ve yağışlar hafta ortasına kadar kesilmeyecek. Son dakika verilerinde bir değişiklik olmazsa İstanbul, Ankara ve İzmir’de sıcaklıklar bir miktar düşse de yağışlar yağmur olarak görülecek. Hafta ortasına doğru Ankara’da ise kısa süreli karla karışık yağmur görülebilir.

TÜM TÜRKİYE YAĞIŞ ALTINDA

Bugün yurdun batısında görülecek yağışlar yarından itibaren Türkiye’nin tamamını saracak ve çarşamba gününe kadar azalmaksızın devam edecek. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde birkaç derece düşmesi bekleniyor. Yağışlar Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar olarak, Orta Karadeniz Bölgesi’nde karla karışık yağmur olarak görülürken diğer bölgelerde ise yağmur olarak takip edilecek.

18-02/24/mgm.PNG

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Çorum, Elazığ, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Edirne’nin güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege’nin ve Batı Akdeniz’in yüksekleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kayseri ve Niğde çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Ege ve Akdeniz’de görülecek yağışların; öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinde ve gece saatlerinden sonra da Antalya’nın iç ve doğu kesimleri ile Mersin’in batı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

SİBİRYA SOĞUYU GELMİYOR

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ise Avrupa'da soğuk hava ve kuvvetli yağışlara neden olması beklenen Sibirya yüksek basıncının Türkiye'de hava sıcaklıklarında önemli bir düşüşe yol açmayacağını açıkladı. 

Genel Müdür Güneş, AA muhabirine, Avrupa'da soğuk hava ve yer yer kuvvetli yağışlara sebep olması beklenen Sibirya yüksek basıncının Türkiye'ye etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Türkiye genelinde ılık, batı ve iç kesimlerde aralıklı olarak hafif yağışlı devam eden havanın, yarın öğle saatlerinden itibaren yerini Orta Akdeniz'den gelen yeni bir serin ve yağışlı sisteme bırakacağını ifade eden Güneş, "Bu sistemin Pazar günü akşam saatlerinden sonra doğuya hareketi ve Pazartesi günü doğu bölgelerde etkili olması ancak Pazartesi günü ülkemizin batısının yeni bir sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor." dedi. 

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında bugün önemli bir değişiklik olmasının beklenmediğini aktaran Güneş, kuzeybatı kesimlerden başlayacak yağış ile beraber kuzeyli rüzgarların da etkisiyle hava sıcaklıklarında Pazar günü iç ve batıda 4 ila 8, Pazartesi günü ise doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalma olacağını söyledi. 

Hafta ortasına kadar hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini vurgulayan Güneş, şunları kaydetti: 

HAVA SICAKLIKLARI 10-20 DERECE DÜŞECEK

"Kuzey ve Orta Avrupa'da oldukça soğuk ve güneyinde yer yer kuvvetli yağışlara sebep olması beklenen bu gelen yağışlı hava kütlelerinin, ülkemiz genelinde önemli bir sıcaklık düşüşüne neden olması beklenmemektedir. Sibirya yüksek basınç merkezinin bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca Avrupa'nın tamamına yakın kısmında etkili olacağı ve Orta Akdeniz üzerinde ise alçak basınç merkezi oluşacağı beklendiğinden hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10-20 derece altına düşeceği tahmin ediliyor. 

Balkanlar ve Orta Avrupa başta olmak üzere Avrupa'nın büyük bölümünde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları görülmesi ve ve kar kalınlığının 50-100 santime ulaşması bekleniyor. Yurdumuzda ise bu sistemden Pazar ve Pazartesi günleri Trakya'nın kuzey kesimleri ile iç bölgelerimizdeki yüksek rakımlı yerler etkilenecek, bin 200 metrenin üzerindeki yerlerde kar yağışı görülebilecektir. Ancak ülkemiz kuvvetli bir soğuma ve kar yağışı almasa da bol miktarda yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN