Meteoroloji 'kuvvetli yağış' uyarısı yaptı: 4 ilde yeniden alarm

Meteoroloji 'kuvvetli yağış' uyarısı yaptı: 4 ilde yeniden alarm

Meteoroloji'nin kuvvetli yağış uyarısının ardından 4 ilde alarma geçildi. Ordu, Rize, Giresun ve Trabzon'da İl Afet Acil Durum Yönetimi Merkezleri'nde toplantı yapıldı. Olası bir afet durumuna karşı her an hazır olunması için talimat verildi.

Meteoroloji'nin kuvvetli yağış uyarısının ardından Ordu, Rize, Giresun ve Trabzon'da İl Afet Acil Durum Yönetimi Merkezleri toplanma kararı aldı.

ORDU

Ordu valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bugün sabah saat 05.00'de, Vali Tuncay Sonel'in başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi, alınacak tedbirler görüşüldü.

Kurumların araç, gereç ve personelleri ile olası bir afet durumuna karşı her an hazır olunması talimatı kurum müdürlerine iletildi.

Sonel, afet olaylarında devreye konan Türkiye Afet Müdahale Planı'nda (TAMP Ordu) görevli kurumlara, görevleri ve afet anındaki hareket tarzlarını da hatırlatarak, her an müdahaleye hazır olmalarını istedi.

GİRESUN

Giresun'da da Vali Enver Ünlü başkanlığında AFAD Kriz Merkezi'nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Ünlü, başta AFAD olmak üzere tüm kurumların teyakkuz halinde olduğunu kaydederek, "Oluşabilecek risklere karşı gerekli önlemleri aldık. İlimizin genel durumunu yakından takip ediyoruz" açıklaması yaptı.

RİZE

Rize'de sabah saatlerinde başlayan, öğle saatlerinde etkili olması beklenen yağış öncesinde Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında AFAD Acil Yönetim Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Yoğun yağış ile ilgili gelişmeler takip edilmektedir. Sel ve heyelan riskine karşı tedbirlerimizi alalım. Dere yataklarından ve heyelan riski bulunan yerlerden uzak duralım" ifadelerine yer verildi.

TRABZON

Trabzon'da da Vali İsmail Ustaoğlu, valilik toplantı salonundan kamu kurum müdürleriyle bir araya geldi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Valimiz İsmail Ustaoğlu, bugünden itibaren etkili olması beklenen yağışlar için gerekli önlemler alınması konusunda ilgili kurum müdürleri ve diğer yetkililerle toplantı yaptı" ifadeleri yer aldı.

Trabzon Valiliği de vatandaşları sel ve heyelanlara karşı uyararak, gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Valilik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 27 Temmuz 2021 tarihinde ilimiz genelinde meydana gelebilecek yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunuz, çevrenizdekileri uyarınız." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN