Meteoroloji saat verdi! Fırtına bekleniyor

Meteoroloji saat verdi! Fırtına bekleniyor

10 Aralık pazartesi günü havalar nasıl olacak? Hava Durumu ve Meteoroloji'den yapılan hava tahmini ile ilgili detaylar haberimizde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Marmara ve Ege bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışlar, yurdun birçok bölgesinde de kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği duyuruldu. İşte 10 Aralık hava durumu ve Meteoroloji'den yapılan hava tahmini

10 Aralık havalar nasıl olacak? sorusu pek çok vatandaşın gündeminde. Hava Durumu ve Meteoroloji'den yapılan hava tahmini ile ilgili detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü fırtına için saat verirken bazı bölgeleri ise uyardı. İşte son dakika hava durumu tahminleri ve haberleri...

10 ARALIK HAVALAR NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Aralık Hava durumu ile ilgili açıklama yaptı. Meteoroloji bu gün için hava tahminini açıkladı. Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Yalova'da; Ege Bölgesi'nde ise İzmir, Aydın, Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Muğla'da ise çok kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Yapılan duyurularda vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları istendi.

Açıklamada bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara Denizi'nde fırtına beklendiği de duyuruldu.

18-12/10/10-aralik-hava-durumu-ve-meteorolojiden-yapilan-hava-tahmini.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Rüzgarın Marmara deniz'inde 10.12.2018 Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

18-12/10/hava-durumu-ve-meteoroloji.jpg

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteorolojik analizlere göre, Aralık ayının son günlerinden itibaren Sibirya kökenli kuvvetli bir soğuk hava dalgası etkili olacak. İstanbul'da da etkisini göstereceği öngörülen soğuklarla birlikte, kentte mevsimin ilk kar yağışının 27-31 Aralık tarihleri arasında olması bekleniyor.
Sayısal modellere dayalı uzun vadeli analizlere göre, bu kış yurdumuz Sibirya üzerinden gelecek dondurucu soğuk hava ataklarının etkisinde kalabilir. Özellikle Marmara, Karadeniz ve kısmen de Ege bölgeleri için mevsim normalleri ve altında sıcaklıkların olacağı bir kış öngörülürken, Karadeniz üzerinde oluşacak yağış kütlelerinin de etkisiyle, İstanbul’da kışın sert geçeceği tahmin ediliyor.

İLK KAR 27-31 ARALIK'TA

Hava Forum'da yer alan ve uzun vadeli sayısal analizlerden derlenen bilgiye göre, İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı 27-31 Aralık tarihleri arasında bekleniyor. Ancak meteorolojik tahminlerde süre uzadıkça tahmin tutarlılığının düştüğü göz önüne alındığında, kesin bir tarih vermek için henüz erken olduğu da bir gerçek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN