Meteoroloji uyardı: Pazartesi sağanak geliyor

Meteoroloji uyardı: Pazartesi sağanak geliyor

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte sıcak havalarda beraberinde geldi. Fakat bu sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakacak. Yurdun büyük bölümünde pazartesi gününe kadar sağanak yağış bekleniyor.

Perşembe günü başlayan yağışlar pazartesi gününe kadar etkili olacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatadaşların dikkatli olması istendi.

18-07/13/fft16_mf11918060.Jpeg

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Hafta sonu İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor. Cuma gününden kendini hissettirecek olan sağanak yağış pazar günü de etkili olacak. Fakat yeni haftaya İstanbul güneşli başlayacak.

KARS İÇİN UYARI YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezince,  Kars ve çevresinde kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Acil Durum Yönetim Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji  Genel Müdürlüğünce yapılan son meteorolojik degerlendirmelere göre, bugün Kars ve  çevresinde gök gürültülü yağış (15-30 kilogram/metrekare) olacağının tahmin  edildiği belirtildi. Açıklamada, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli  rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de ifade  edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN