Meteoroloji uyardı! Hava sıcaklıkları 15 derece azalacak

Meteoroloji uyardı! Hava sıcaklıkları 15 derece azalacak

Meteoroloji 7’nci Bölge Müdürlüğü yarından itibaren hava sıcaklıklarının 8 ile 15 derece azalacağını bildirdi.

Metoroloji’den yapılan açıklamada,"Ülkemizin yarından itibaren Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havaya gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları Salı günü Kuzeybatı kesimlerde, Çarşamba günü Kuzeydoğu ve iç kesimlerde 8 ile 15 derece azalacak" denildi.,

Kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte hava sıcaklıklarında kısa süre ani değişimler yaşanabileceği ve bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse'nin açıklamalarına göre, İstanbul başta olmak üzere Türkiye geneli yarından itibaren etkisini gösterecek 'kestane karası fırtınası'yla sıcak yaz günlerine veda edecek.

KESTANE KARASI FIRTINASI ADI NEREDEN GELİYOR?

Köse, Balkanlar üzerinden gelen ve 2-3 gün yöresel farklılıklar gösteren kestane karası fırtınayla sıcaklıkların sert düşeceğini ifade ederek, "Kestanelerin dışı dikenli olduğu için ağaç tepesinde toplamak oldukça zahmetli ve zordur. Kestanelerin olgunlaştığı ve hasat mevsimine denk geldiği eylülün son haftasında belirgin sıcaklık azalışıyla birlikte görülen fırtına kestanelerin ağaçtan dökülmesine neden olduğu için atalarımız bu ismi vermişlerdir" diye konuştu.

AJANSLAR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN