Meteoroloji'den 2 bölge için yeni uyarı: Sel, fırtına, yıldırım...

Meteoroloji'den 2 bölge için yeni uyarı: Sel, fırtına, yıldırım...

Ülke genelinde sağanak etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Haziran Pazartesi günü için İç Anadolu'nun güney ve doğusu başta olmak üzere Orta Karadeniz'de gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını belirtiyor. Yapılan açıklamada, vatandaşların sel, su baskını ve yıldırım gibi yaşanma ihtimali yüksek olumsuzluklara karşı yeni uyarılarda bulunuldu.

Türkiye sağanak yağışlara teslim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın (5 Haziran Pazartesi) İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Konya, Karaman, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Yozgat ve Sivas) başta olmak üzere Orta Karadeniz’de (Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Açıklamada, kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşları sel, su baskını, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyararak dikkatli olunması istendi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji’nin açıklaması şöyle:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 5 Haziran 2023 Pazartesi günü İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Konya, Karaman, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Yozgat ve Sivas) ile Orta Karadeniz’de (Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

1.jpg

5 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

6 HAZİRAN 2023 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

7 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

8 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN