Metin-Necla Büyükşen'in katili kim? Mehir cinayeti çözüldü mü? 4 kişi tutuklandı!

Metin-Necla Büyükşen'in katili kim? Mehir cinayeti çözüldü mü? 4 kişi tutuklandı!

Osman Büyükşen'in annesi ve babası Necla-Metin Büyükşen'in katillerinin bulunması için 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programına başvurmasının ardından kamuoyunun gündemine gelen cinayet 2,5 yıl sonra çözüldü. Jandarmanın çalışmasıyla Metin-Necla Büyükşen çiftinin, kiralık katil tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili dört kişi tutuklanırken iki kişi oldukları tespit edilen kiralık katiller aranıyor. İşte, Büyükşen çifti cinayetinde son durum...

Konya'da 2,5 yıl önce evlerinde öldürülen Necla-Metin Büyükşen'in katili kim belli oldu. Komşularının korkutmak amacıyla tuttuğu kiralık katillerin Büyükşen çiftini yanlışlıkla vurduğu belirlenirken, cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen tutuklandı. Olayla ilgili kiralık katil olduğu öne sürülen iki kişi aranıyor.

METİN-NECLA BÜYÜKŞEN ÇİFTİNİN KATİLİ BULUNDU MU?

3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında Konya'nın Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana gelen olayda, kar maskeli kişi kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi.

Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi.

Öldü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı.

Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Pencereden atlayınca ayağında kırıklar oluşan Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

buyuksen-ciftini-kiralik-katillerin-yanlis-eve-girip-oldurdugu-ortaya-cikti-4-kisi-tutuklandi-8842-dhaphoto8.jpg

BÜYÜKŞEN CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında cinayet dosyası 8 ay önce yeniden ele alındı. Jandarma ekipleri, Büyükşen çiftinin daha önce aralarındaki mehir nedeniyle tartıştığı oğlu Uğur Büyükşen, gelini Betül Büyükşen ile Betül Büyükşen'in babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır'ı teknik takibe aldı.

Soruşturma kapsamında; Büyükşen çiftinin, komşularından alacağı olan kişilerce adresi karıştırıp, yanlışlıkla öldürebileceği ihtimali de göz önünde bulundurularak bu iddia kapsamında kimliklerini belirlediği Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş'ı da teknik ve fiziki olarak takip etmeye başladı.

NECLA-METİN BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE 25 KİŞİ GÖZALTINDA

Yapılan soruşturmanın ardından 13 Temmuz günü düzenlenen operasyonda, Büyükşen çiftinin saldırıda sağ kurtulan kızları Büşra Büyükşen ile mehir yüzünden tartışma olan oğlu Uğur Büyükşen, gelini Betül Büyükşen, Betül Büyükşen'in babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır, Büyükşen çiftinin komşularıyla husumetli olduğu üzerinde durulan Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin HTS kayıtları ile Whatsapp görüşmeleri de incelemeye alındı.

buyuksen-ciftini-kiralik-katillerin-yanlis-eve-girip-oldurdugu-ortaya-cikti-4-kisi-tutuklandi-8842-dhaphoto10.jpg

BÜYÜKŞEN ÇİFTİNİ KİM ÖLDÜRDÜ?

Yapılan sorgulamada Esra Taş'ın, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.’nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı.

Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nın, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, bu durumu sevgilisi Abdullah Başdemir'e anlattığı, Başdemir'in de para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.'nın evine gönderdiği öne sürüldü.

Başdemir'in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nın ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi.

Abdullah Başdemir ve Esra Taş'a da Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen'in yardım ettiği saptandı. Yapılan sorgulamanın ardından dün saat 23.00 sıralarında Abdullah Başdemir ve Esra Taş, ardından da kuzenler Zeki ve Mustafa Okşen adliyeye sevk edildi.

OSMAN BÜYÜKŞEN: KARDEŞLERİM BU OLAYDA MASUM

4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Aralarında Büşra Büyükşen'in de bulunduğu 21 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Jandarma, Büyükşen çiftini öldüren kiralık katil oldukları belirlenen 2 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Anne ve babasının katillerinin bulunması için sosyal medya ve televizyon kanallarındaki programlara katılan Büyükşen çiftinin doktor oğlu Osman Büyükşen de gün boyu adliyede olayı yakından takip etti. Büyükşen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Anne ve babamın katilleri bugün itibariyle tespit edilmiş olup, olaydaki belirsizlik büyük ölçüde giderilmiştir. Kar maskeli katil başka birilerini öldürecek iken yanlış adres nedeniyle anne ve babamın ölümüne sebep olmuştur. Kardeşlerim bu olayda masumdur" ifadelerini kullandı.

buyuksen-ciftini-kiralik-katillerin-yanlis-eve-girip-oldurdugu-ortaya-cikti-4-kisi-tutuklandi-2-2163-dhaphoto4.jpg

OSMAN BÜYÜKŞEN JANDARMAYA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen'in yargılamalarını sabaha kadar adliye bahçesinde takip eden Osman Büyükşen, tutuklanan şüphelilere cezaevine götürülürken tepki gösterdi.

Gözyaşı döken Osman Büyükşen, anne ve babasının cinayetini aydınlatan özel ekipteki jandarmaya sarılarak, "Cinayeti bu adamlar çözdü. Anne ve babamın katillerini bu adamlar yakaladı" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN