Mevlid Kandili'nde ne oldu? Mevlid Kandili önemi ve anlamı nedir?

Mevlid Kandili'nde ne oldu? Mevlid Kandili önemi ve anlamı nedir?

Haberimizde Mevlid Kandili'nde ne oldu? Mevlid Kandili önemi ve anlamı nedir? sorularının cevabını bulabilirsiniz. 8 Kasım cuma günü tüm yurtta Mevlid Kandili kutlanacak. Mevlid Kandili İslam dini acısından önemli kandillerden birisidir. Peki o gün ne oldu? Mevlid Kandili neden önemli? Mevlid Kandili'ni ibadet edip dua edecek geçirecek olan inanan vatandaşlarımız için Mevlid Kandili'nde ne olduğunu araştırdı. İşte önemi ve anlamı ile ilgili detaylar....

Mevlid Kandili niyayet geldi. Mevlid Kandili'nde ne oldu? sorusu bu geceyi ibadet ederek geçirecek olan Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Mevlid Kandili dualar ve ibadetleri için de bir fırsattır. Haberimizde 'Mevlid Kandili önemi ve anlamı nedir?' sorusunun yanıtını ve o gece neler olduğunu bulabilirsiniz.  Ayrıca Mevlid Kandili'nde İstanbul'daki programıda bulabişlirsiniz. 

MEVLİD KANDİLİ'NDE NE OLDU? 

2019 yılının Mevlid Kandili'ni 8 Kasım cuma günü ibadetler ve dualar ile tüm Müslüman alemi idrak edecek. Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir.

18-11/12/mevlid-kandili-anlami-ve-onemi.jpg

MEVLİD KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ

Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. İslam’da Hz Muhammed (sav)’in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci’ye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17’ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumu tüm Müslüman Alemin de kutlu doğum haftası olarak adlandırılarak bir hafta kutlanılır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır.

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)’in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır.

18-11/12/mevlid-kandilinde-ne-oldu.jpg

MEVLİD KANDİLİ’NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Mevlid Kandili peygamber efendimizin doğum gecesidir. Bu anlamlı gece en güzel şekilde değerlendirilmeye çalışılır. Mevlid Kandili’nde;

– Peygamber efendimiz Hz. Muhammed için salatü selamlar getirilir ve şefaati ümit edilerek ümmetinden olma bilinci yenilenir

– Bol bol zikirde bulunulur

– Kuran-ı Kerim okunur, okuyan kişiler dinlenir

– Kişiler kendileri ve Mümin kardeşleri için hayır duaları ederler

– Kandil gecesinin akşam, yatsı ve Sabah namazları camide cemaat ile birlikte kılınır

– Kandil gecesinin gündüzünde oruç tutmaya çalışılır.

MEVLİD KANDİLİ İSTANBUL'DA SABAHA KADAR DUALARLA KUTLANACAK

İstanbul müftü yardımcısının Mevlit Kandili'nin anlam ve önemini anlatan vaazının yer alacağı programda, bu kutsal gece, dua ve ilahilerle idrak edilecek.

Mevlit Kandili dolayısıyla Fatih Camisi'nde de bir program düzenlenecek. Yarın gündüz vakitlerinde başlayacak programda, Kur'an-ı Kerim okunarak, hatim duaları edilecek. Akşam namazını müteakip ise Doç. Dr. Halil İbrahim Kutluay tarafından "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konulu sohbet yapılacak.

Program yatsı namazını müteakip naat-ı şerif okumaları ve gece geç saatlere kadar sürecek olan Sakal-ı Şerif ziyaretiyle devam edecek.

Haberimizde Mevlid Kandili'nde ne oldu? Mevlid Kandili önemi ve anlamı nedir? sorularının cevabını bulabilirsiniz. 8 Kasım cuma günü tüm yurtta Mevlid Kandili kutlanacak. Mevlid Kandili İslam dini acısından önemli kandillerden birisidir. Peki o gün ne oldu? Mevlid Kandili neden önemli? Mevlid Kandili'ni ibadet edip dua edecek geçirecek olan inanan vatandaşlarımız için  Mevlid Kandili'nde ne olduğunu araştırdı. İşte önemi ve anlamı ile ilgili detaylar....

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN