MGK'dan ABD'ye sert mesaj: Terörist ordusuna izin verilmeyecek

MGK'dan ABD'ye sert mesaj: Terörist ordusuna izin verilmeyecek

Afrin'e operasyon gündemiyle toplanan ve 4,5 saat süren MGK toplantısından kararlılık mesajı çıktı. MGK'dan sonra yayınlanan bildiride, YPG'ye verilen silahların gecikmeden toplanması gerektiği belirtilerek ''Terör koridoruna tedbir alınacak terörist ordusuna izin verilmeyecek. Tehditlerin bertaraf edilmesi için her adım atılacak'' denildi. Bildiride ''Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK sona erdi. Kritik toplantı 4 saat 20 dakika sürdü. Afrin'e operasyon gündemiyle toplanan MGK'nın ardından yazılı açıklama yapıldı.

TERÖR KORİDORUNA İZİN VERİLMEYECEK

MGK bildirisinde Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasına izin verilmeyeceği belitilerek şöyle denildi:

"Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir."

Açıklamada "Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

OHAL TAVSİYESİ

MGK OHAL'in 3 daha uzatılmasına tavsiye etti.

Yılın ilk MGK toplantısının en önemli gündem maddesi Afrin'e yönelik operasyon ve 19 Ocak'ta sona erecek olan OHAL'in 6. kez uzatılmasına ilişkin alınacak karar.

ABD'YE MESAJ: BİR NATO MÜTTEFİKİNİN...

Bildiride ABD'nin adı geçmeden eleştiriler getirilerek şu ifadeler yer aldı:

"Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye'de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır."  

SİLAHLAR TOPLANMALI

Bildiride, 2017 yılı içinde meydana gelen hadiseler ile 2018 yılına dair muhtemel gelişmelerin milli güvenlik siyaseti çerçevesinde müzakere edildiği aktarıldı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye’de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD/YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmeksizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır.

KUDÜS'ÜN STATÜSÜ

İslam İşbirliği Teşkilatının İstanbul’da yapılan toplantısında sergilenen “Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti olduğu” yönündeki irade ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan Kudüs’ün statüsünün korunmasına ve Filistin’e destek kararının bölgede istikrarın ve kalıcı barışın sağlanmasına hizmet edeceği tekraren teyit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN