MHP Erzurum Belediye Başkan adayı kimdir? Serdar Sevimli kimdir? 2019 MHP belediye başkan adayları..

MHP Erzurum Belediye Başkan adayı kimdir? Serdar Sevimli kimdir? 2019 MHP belediye başkan adayları..

MHP Erzurum Belediye Başkan adayı kimdir? Serdar Sevimli kimdir? soruları MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın 2019 MHP belediye başkan adaylarını açıkladığı haberlerinden sonra gündem oldu. İşte MHP Erzurum Belediye Başkan Serdar Sevimli hakkında merak edilenler ve 2019 MHP belediye başkan adayları hakkındaki son dakika haberleri...

MHP Erzurum Belediye Başkan adayı kimdir? Serdar Sevimli kimdir? 2019 yerel seçimlerinde MHP belediye başkan adayları bu gün yapılan toplantı sonrası MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz tarafından açıklandı. Bu haberden sonra vatandaşlar oturdukları yerin adayını öğrenmek için MHP belediye başkan adaylarını sorgulamaya başladı. İşte MHP Erzurum Belediye Başkan adayı Serdar Sevimli'nin hayatına dair merak edilenlerve yerel seçimlerde MHP adayları...

MHP ERZURUM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?

2019 Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. Partileinde belediye başkan adayları belli oluyor.  MHP tarafından  Erzurum Belediye Başkanlığı için Serdar Sevimli'nin ismi açıklandı. Son dakika haberi olarak ajanslar  Erzurum Bld. Bşk. Adayı Serdar Sevimli ismini geçti. 

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Durmaz'ın düzenlediği basın toplantısında bazı belediye başkanlarının isimleri duyuruldu.

Buna göre; MHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Bartın Belediyesi Cemal Akın, Isparta Belediyesi Yusuf Ziya Günaydın, Osmaniye Belediyesi Kadir Kara, Karabük Rafet Vergili, Polatlı Belediyesi, Mürsel Yıldızkaya, Etimesgut Belediyesi Enver Demirel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Serdar Sevimli'yi aday gösterecek.

18-11/15/mhp-erzurum-belediye-baskan-adayi-serdar-sevimli-kimdir.jpg

SERDAR SEVİMLİ KİMDİR?

1975 yılında Erzurum Pasinler'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Pasinler'de tamamladı. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1999-2004 yılları arası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında, Kardiyoloji ihtisasını tamamlayıp, uzman oldu. 2005 yılında yardımcı doçent, 2009 yılında doçent, 2014 yılında profesör olarak genç profesörler arasına girdi. Siyami Ersek Hastanesinde ritim bozuklukları üzerinde çalışmalar yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesine "Artimi Laboratuarı"nın kurulmasına öncülük etti. 2011 yılında Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu (TAVI) uygulamasının Türkiye'deki öncülerinden oldu.

Prof. Dr. Serdar Sevimli'nin saygın indekslerde taranan dergiler basta olmak üzere, yurtdışı ve yurtiçi dergilerde yayımlanmış 120'nin üzerinde makalesi, yurt dışı ve yurtiçi sempozyumlarda çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Sevimli, evli ve iki çocuk babasıdır.

ERZURUN ADI NEREDEN GELİYOR?

Bazı tarihçiler Türkler’in  Erzurum’a  Karu ili adını verdiklerini öne sürmektedirler. Selçuklu akınları sırasında halk Erzurum’a göç etmiş ve buraya Arze adını vermiştir. Arze zamanla Erze-Erzen olarak kullanılmış sonra bu isme “Rum” sözcüğü eklenmiştir. Osmanlı kaynaklarında ve Erzurum’da basılan paralarda Erz-i Rum, Erzen ir-Rum, Arzi-Rum, Erzen-Rum gibi  değişik yazılışlara rastlanmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN