MHP'nin hazırladığı af yasası çıkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan af yasası ile ilgili ne dedi?

MHP'nin hazırladığı af yasası çıkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan af yasası ile ilgili ne dedi?

MHP'nin hazırladığı af yasası çıkacak mı? sorusu gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan af yasası ile ilgili ne dedi? Af yasası neleri kapsıyor? Af yasasından kimler faydalanamayacak? Kimlere af yok? MHP'nin hazırladığı af yasasından sonra vatandaşlar af çıkıp çıkmayacağını merak edip arama motorlarında 'af çıkacak mı?' sorusunu araştırıyor. Recep Tayyip Erdoğan af yasası ile ilgili açıklama yaptı. Haber detayda Erdoğan'ın af yasası için ne dediğini ve konu ile ilgili son açıklamaları bulabilirsiniz.

Erdoğan af yasası ile ilgili açıklama yaptı. Peki MHP'nin hazırladığı af yasası çıkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan af yasası ile ilgili ne dedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin hazırladığı ve Meclis'e sunmaya hazırlandığı af teklifine yönelik son dakika açıklamalarını haberimizden takip edebilirsiniz. 

ERDOĞAN AF YASASI İÇİN NE DEDİ?

MHP'nin ısrarla gündeme getirdiği Af tasarısı için Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında 'yargı içinde yasa dışı örgütlenmelere kamplaşmalara izin vermeyeceğiz' dedi. Gündemdeki af tartışmalarına da değinen Erdoğan 'Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da arttırmıştır. Arkadaşlarımızdan af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği ve uygulamanın mahşeri vicdana daha uygun hale gelmesi yönünde çalışma yapmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor' ifadelerini kullandı.

18-10/18/mhpnin-hazirladigi-af-yasasi-cikacak-mi.jpg

Erdoğan'ın sözleri şu şekilde:

"Her iş gibi yargının da gerisinde sağlam bir zihni ve kalbi temel almak zorundayız. Adalet arayışı kıyamete kadar sürecek bir arayışın adı. Adalet ile hakikat, ahlak, devlet, toplum, birey, akıl, güç, erdem arasında ilişki kuran yüzlerce özlü söz var. Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Bu sorunu çözmeden hiçbir hususun üstesinden gelemeyiz."

"Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Hakim ve savcılarımız tecrübeleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir."

MHP’DEN AF TEKLİFİ NELERİ KAPSIYOR? 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız partisinin af tasarısını açıkladı. Tasarıya ilişkin Yıldız: "Teklifimiz yasalaşırsa, TBMM'de kabul görürse bu düzenlemeden faydalanacak tutuklu hükümlü sayısı 162 bin 989 kişidir. Bu düzenlemeyle bu kadar kişinin hukuksal durumunda önemli bir değişiklik olacaktır." dedi. 

19 MAYIS 2018'DEN SONRA İŞLENEN SUÇLAR KAPSAM DIŞI"

Feti Yıldız yaptığı basın açıklamasında "Bugün itibarıyla ülkemizde bulunan 449 cezaevinin kapasitesi 211 bin 274'tür. Cezaevlerimizde dün itibarıyla 194 bin 404 hükümlü, 59 bin 131 tutuklu olmak üzere toplam 253 bin 535 kişi bulunmaktadır." diyen Yıldız, cezaevleri ve infaz hukukuyla ilgili yeni bir düzenleme yapma, af çıkarma, bu sorunu çözme adına oluşan fikir ve söylemlerin, 2018 yılının mayıs ayı ortalarında toplumun tamamı tarafından dile getirildiğini savundu.

91 BİNİ KAPSAM DIŞI

MHP’nin teklifi bu suç gruplarından “adam öldürme”, “terör” ve “cinsel suçları” kapsam dışında bırakıyor. Bunlar, cezaevlerinde bulunanların yüzde 36.42’sine yani 91 bin 308’ine denk geliyor. Geri kalan 165 bin dolayında kişi MHP’nin ceza indirimi teklifi kapsamına giriyor. Bir af düzenlemesi veya ceza indiriminin yapılıp yapılmayacağı Adalet Bakanlığı’nın çalışmalarının tamamlamasının ardından netlik kazanacak.

18-10/18/af-teklifi-mecliste.jpg

AF TEKLİFİ MECLİS'TEN GEÇERSE NELER OLACAK?

Af teklifinin Meclis'ten geçmesi halinde, yaklaşık 163 bin tutuklu ve hükümlünün toplam cezalarında beş yıllık şartlı indirim yapılacak.

Bu ceza indirimi bir defaya mahsus olacak ve indirim yapıldıktan sonra infazı gereken, cezası kalmayan hükümlü ve tutuklular salıverilecek.

MHP'NİN AF YASASINDA HANGİ SUÇLAR AF KAPSAMI DIŞINDA TULUYOR? 

Kasten cinayet ve nitelikli halleri

Kadın ve çocuklara karşı cinsel saldırı suçları

Terörle mücadele kapsamındaki suçlar

Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar

Atatürk aleyhine işlenen suçlar

Orman yasası düzenlemesine giren suçlar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN