Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yarın yeni müfredatı açıklayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yarın yeni müfredatı açıklayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarın yeni müfredatı açıklayacak. Açıklamanın ardından 51 eğitim programı kamuoyu ile paylaşılacak.

İki yıldır devam eden süreçte sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı yarın temel eğitim ve orta öğretimde okutulan 51 programın güncellenmiş müfredatını kamuoyu ile paylaşyacak.

NTV'nin haberine göre Bakan Yılmaz, yeni müfredata ilişkin ana başlıkları ve hedefleri düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. Ardından da 51 programın ünite başlıkları ve içerikleri internet üzerinden görüşe açılacak. 10 Şubat'a kadar tüm paydaşların görüşü alınacak.

Yeni müfredat Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Yeni müfredat ile ders sayıları azaltılacak, ders içerikleri sadeleştirilecek.

UZUN SÜREDİR HAZIRLANIYORDU

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), uzun süredir hazırlıkları süren müfredat çalışmalarının çerçevesi belirlemişti. Buna göre, tüm öğretim kademelerinde 50'nin üzerindeki zorunlu ders programı, ocak ayı itibarıyla Türkiye'deki tüm sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve yöneticiler için askıya çıkarılması planlanıyordu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN