Mina Başaran kimdir | Mina Başaran son fotoğrafları | Hüseyin Başaran kimdir?

Mina Başaran kimdir | Mina Başaran son fotoğrafları |  Hüseyin Başaran  kimdir?

Türk özel jetinin İran'da düşmesinden sonra Mina Başaran kimdir, Mina Başaran kaç yaşındaydı, Hüseyin Başaran kimdir soruları bir anda gündeme oturdu. Başaran Holdingin varisi olan Mina Başaran bekarlığa veda partisinden dönüyordu. Mina Başaran son fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmıştı.

Mina Başaran kimdir, Mina Başaran kaç yaşındaydı,  Hüseyin Başaran  kimdir ve Mina Başaran son fotoğrafları bu gün İran'da meydana gelen korkunç kazadan sonra sosyal medyada en çok konuşulan oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a gelenTürk özel jeti İran'da düştü. İran Konsolosluğu kaza mahalinden dumanların yükseldiğini açıkladı. Düşen uçakta bulunan 11 kişi arasında Hüseyin Başaran tek kızı ve varisi Mina Başaran'da vardı. Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye ‘bekarlığa veda partisi’ne gittiği ve dönüş yolunda yaşamını yitirdiği açıklandı. 

Mine Başaran bu gün 7 kız arkadaşı ve özel uçak çalışanları ile  hayatını kaybetti. Bu gün akşam saatlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen bir özel uçak İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü. Konsolosluktan yapılan açıklamaya göre kazada 11 kişi hayatını kaybetti. Uçakta bulunan 2'si kadın pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Uçağın Başaran Holding'in sahibi Hüseyin Başaran'a e ait olduğu belirtildi. Uçaktaki yolcuların bekarlığa veda partisinden dönen Hüseyin Başaran'ın kızı Mine Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu açıklandı. Gelen bu açıklamalardan sonra iae sosyal medyanın gündemine Mina Başaran kimdir, Mine Başaran son fotoğrafları,  Mina Başaran kaç yaşındaydı ve Hüseyin Başaran  kimdir gibi sorular düştü. İşte merak edilen o soruların yanıtı...

Mina Başaran son fotoğraflarını Instagram’da böyle paylaşmıştı.

18-03/11/mine-basaran-son-fotograf-2.jpg

18-03/11/mine-basaran-son-fotograf-1.jpg

 


Bu gün akşam saatlerinde  Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a giden Türk özel jeti İran'da düştü. Düşen uçakta bulunan 11 kişi yaşamını yitirdi. Mina Başaran kimdir? İran’da düşen özel Türk jetinde yer alan ve Dubai’de yapılan bekarlığa veda partisinden dönen Mina Başaran hakkında araştırma yapılıyor. Yaşamını yitirenlerin 3'ü mürettebat, 8 kişinin ise yolcu olduğu aktarıldı. CNN Türk canlı yayınına katılan Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, kaza mahalinden dumanların yükseldiğini ve uçaktan herhangi bir sinyal alınmadığını bildirdi. Düşen uçakla ilgili arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Uçakta Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşının bulunduğu belirtildi. Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye ‘bekarlığa veda partisi’ne gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi. Mina Başaran son fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştı.

18-03/11/mine-basaran-son-fotograf-4.jpg

18-03/11/mine-basaran-son-fotograf-3.jpg

MİNA BAŞARAN KİMDİR?

Mine Başaran kimdir sorusunun yanıtı uçak kazasından sonra arama motorlarında aranmaya başladı. Mine Başaran Başaran Holding'in varisiydi. Ailenin tek kızı olan ve işleri babasından devralmaya hazırlanan Mina Başaran, 28 yaşında. Mina, hırslı ve yetenekli yapısıyla dikkat çekiyor. 2013 yılında Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

Gıda, finans, enerji, turizm, inşaat ve yatçılık alanında faaliyet gösteren ve 2013 yılında 1.3 milyar  milyon TL  ciro elde eden Başaran Grubu’nun dümenine genç bir yönetici geçiyor. Temelleri 1930 yılında Trabzon’da atılan ve bugün Türkiye’nin en büyük şirketleri arasına girmeyi başaran şirketin son kuşak yöneticisi Mina Başaran, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran’dan yönetimi devralmaya hazırlanıyor. Başaran Ailesi’nin iki çocuğundan biri olan ve eğitimini Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde alarak, Londra’da master yapan Mina Başaran, genç kuşak yöneticilere örnek olacak bir başarı hikayesine imza atmaya hazırlanıyor. Hırslı ve istekli yapısıyla dikkat çeken Mina Başaran, babasının büyüttüğü şirketi global bir marka haline getirmeyi planlıyor. Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak geçtiğimiz eylül ayında göreve başlayan Mina Başaran, büyük bir sorumluluk altında olduğunu belirterek “Eğitimimi tamamladıktan sonra babamın desteği ve kendi isteğimle şirketimizin yönetimine girdim” dedi.

18-03/11/huseyin-basaran.jpg

HÜSEYİN BAŞARAN KİMDİR?

Trabzon doğumlu olan Hüseyin Başaran, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bir dönem Trabzonspor Asbaşkanlığı yapan Hüseyin Başaran evli ve 2 çocuk sahibidir.

Emlaksayfasi.com.tr yer alan bilgilere göre, farklı sektörlerde başarılı projeleri hayata geçirerek büyüyen ve 25 yıldan bu yana birçok yatırıma imza atan Başaran Yatırım Holding, şuan üçüncü kuşak temsilcisi olan Hüseyin Başaran tarafından yönetilmektedir. İlk olarak fındık ticareti ile faaliyetine başlayan Başaran Entegre, kısa sürede Türkiye’nin önde gelen entegre fındık işleme tesisine sahip olmuştur

18-03/11/mine-basaran-son-fotograf-5.jpg

DEV PROJEYE KIZININ ADINI VERMİŞTİ

Günümüzde Gıda’nın yanı sıra Yatçılık, Finans, İnşaat, Turizm, Havacılık, Çimento ve Enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam eden Başaran Holding, Hüseyin Başaran’ın Başkanlığında; Ramada Resort Bodrum ve Ramada Plaza Trabzon ile turizm yatırımları gerçekleştirmiştir.

Düşen iş jetinde yaşamını yitiren Mina Başaran, Başaran Holding'in patronu Hüseyin Başaran'ın kızıydı. babası, inşa ettiği bir projeye kızının adını vermişti
Gıda, inşaat, enerji ve finans alanında faaliyetleri bulunan holding Fikirtepe'de büyük bir proje de yürütüyor. Baba Hüseyin Başaran, Mina Towers adı verilen projeye kızının adını vermişti.
Düşen uçak ona aitti... Dev projeye kızının adını vermişti

18-03/11/1-1520789228.jpg
Fikirtepe'de inşa edilen Mina Towers

DÜŞEN JET İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding'e ait özel uçak kazasında hayatını kaybedenlerden 8 kişinin cesedinin tespit edildiği bildirildi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cesedi teşhis ettiklerini söyledi.

Zahiri, 2 cesedin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini 1 cesedin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen uçağın kara kutusunun bulunduğunu bildirdi.

Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti.

İŞTE KULE İLE SON KONUŞMA

İran'da düşen Türk jetinin pilotunun Sharjah'tan kalktıktan sonra kule ile son temasında alçalma talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

Uçak kalktıktan bir süre sonra tırmanmayı henüz tamamlamadan TC-TRB kuyruk tescilli uçağın pilotunun kule ile temasa geçerek, " Alçalma talep ediyorum" dediği kaydedildi.

NEDEN DÜŞTÜĞÜNE DAİR İKİ İHTİMAL

Pilotun bu talebinden sonra uçakla irtibatın tamamen kesildiği, pilotun bu talebi sonrası uçakta teknik bir arıza ya da kuş çarpması ihtimalleri gündeme geldi.

Akşam saatlerinde İstanbul'a gelmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel Türk uçağı, ülkenin güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Kiyar ilçesinin Durk Enar köyü yakınlarına düşmüş, kazada 3'ü mürettebat 11 yolcunun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN