Mirasımız Derneği'nden Küdüs ödüllü Küdüs yarışması

Mirasımız Derneği'nden Küdüs ödüllü Küdüs yarışması

Mirasımız Derneği, gençliğin Kudüs bilinci ile yetişmesi ve ezberlenmiş cümlelerin dışına çıkarak ortaya farklı bir ürün koymak adına “Kudüs İçin Bir Fikrim Var – Liselerde proje yarışması” düzenliyor.

HABER MERKEZİ

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma (Mirasımız) Derneği, Kudüs için dikkat çeken bir proje yarışmasına imza attı. Dernek, liselerde geleneksel hale getirdiği Kudüs ve Mescid-i Aksa konulu yarışmalara bir yenisini ekledi ve “Kudüs için bir fikrim var” yarışması başlattı. Daha önceki yıllarda şiir, resim ve mektup yarışmalarıyla dikkatleri çeken dernek, bu yılki yarışma formatını “proje” olarak açıkladı. Gençliğin Kudüs bilinci ile yetişmesi ve ezberlenmiş cümlelerin dışına çıkarak ortaya farklı bir ürün koymak adına bu yıl ki yarışma formatını değiştirdiklerini ifade eden Mirasımız Derneği Tanıtma ve Organizasyon sorumlusu İbrahim Ethem Ayaz, liseliler arasında düzenledikleri yarışmada dereceye girenlere Kudüs ödülünün yanı sıra altın hediye edileceğini belirtti. Yarışmanın ismini “Kudüs İçin Bir Fikrim Var – Liselerde proje yarışması” olarak belirlediklerini kaydeden Ayaz, yarışmayı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir Sen ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ortaklaşa düzenlediklerini söyledi.

18-03/20/aaa-1521538336.jpg

NURETTİN ZENGİ’NİN MİNBERİ GİBİ…

Yarışma formatına, Mescid-i Aksa için yaptırdığı minber ile tarihe adını altın harflerle yazdıran Nurettin Mahmut Zengi’nin esin kaynağı olduğunu belirten Ayaz, “Kudüs, 101 yıldır işgal altında. 1099 yılında da Kudüs esir düşmüştü. O zaman bir yiğit çıktı ve Müslümanları esarete karşı dik durarak harekete geçirmeyi hedefledi. Bunun için de bir minber inşa ettirdi. ‘Kudüs işgal altında olsa dahi elbet bir gün özgürlüğüne kavuşacak ve bu minber Mescid-i Aksa’ya yerleştirilecek’ dedi. Nurettin Zengi’nin yaptırdığı o minber, Sultan Selahaddin tarafından Mescid-i Aksa’ya yerleştirildi. Şimdi de Mirasımız olarak arzuluyoruz ki yeni Nurettin Zengin’ler çıksın ve Kudüs’ün özgürlük ateşini yaptığı eserle muştulasın” dedi. Yarışmanın 26 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edeceğini kaydeden Ayaz, yarışmaya katılım ve şartname ayrıntılarının derneğin sosyal medya hesapları ile 'www.mirasimiz.org.tr' adresinden öğrenilebileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN