Muğla Ula Kavakçalı'da deprem | Türkiye'deki son dakika deprem haberleri

Muğla Ula Kavakçalı'da deprem | Türkiye'deki son dakika deprem haberleri

Muğla'nın Ula ilçesinde AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre de Muğla Ula 5.0 ile sarsıldı.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Kavakçalı'da son dakika haberleri: 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Muğla'nın Ula ilçesinde saat 19.22'de bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5.0 olarak açıklanırken, derinliği ise 9 kilometre olarak ölçüldü.

KANDİLLİ: 5.0 ŞİDDETİNDE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre ise, merkez üssü Muğla'nın Ula ilçesi olarak duyurulan depremin şiddeti ise 5.3 olarak açıklandı. Kandilli verilerini revize ederek depremi 5.0 olarak duyurdu. 

CAN KAYBI VE HASAR YOK

Muğla Valisi Amir Çiçek, merkez üssü Ula ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremde, herhangi bir can kaybı veya hasar olmadığını bildirdi.

Vali Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada AFAD ekiplerini tedbir ve inceleme amaçlı Ula ilçesine gönderdiğini belirterek, "Ekiplerin bölgede yaptığı ilk incelemede ilçe ve yakın mahallelerde can kaybı veya hasar yok. Vatandaşlardan da bu yönde bir ihbar gelmedi. İncelemeler devam ediyor." dedi.

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER 

Yeryüzünde her an çok sayıda sarsıntı meydana geliyor. Dünya üzerindeki bir çok deprem hissedilmiyor ama teknoloji sayesinde bunları tespit etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.

Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. 

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN