NATO'dan S-400 açıklaması: Türkiye'nin ulusal kararı

NATO'dan S-400 açıklaması: Türkiye'nin ulusal kararı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alma isteğini Türkiye'nin ulusal kararı olarak niteledi. İttifak için önemli olanın S-400'lerin ortak sisteme entegrasyonu olduğunu ifade etti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Ankara'nın Rusya'dan S-400 alma planının Türkiye'nin ulusal kararı olduğunu dile getirdi. 

'ENTEGRASYONDA ZORLUKLAR YAŞANABİLİR'

NATO Genel Sekreteri, "Bu, Türkiye'nin ulusal kararı. Bizim için önemli olan, S-400'lerin NATO sistemine entegre olabilmesi. Bu konuda birtakım zorluklar yaşanabilir" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell ise dün ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşurken, Türkiye ile Rusya arasındaki Suriye anlaşmalarından endişe duyduklarını söylerken Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alma planına da karşı çıkmıştı.

Bu yüzden ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası'nın (CAATSA) 231. maddesi kapsamında Türkiye'ye yaptırım uygulanmasının olası olduğunu savunan Mitchell, Ankara'nın F-35 programına katılımı açısından da sorun yaşanabileceğine dikkat çekmişti.

'NATO SINIRLARINI KORUMADA KİLİT ROL' 

Bugünkü basın toplantısında Türkiye'ye teröre karşı verdiği mücadelede anlayış gösterilmesi gerektiğini savunan Stoltenberg, "Hiçbir NATO ülkesinin bu kadar terör saldırısıyla mücadele etmediğini unutmamamız gerekir. Beğensek de beğenmesek de Türkiye NATO sınırlarını korumada kilit rol oynuyor. Türkiye çok önemli bir müttefikimizdir'' dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN