NATO’nun yetkisi de yok hakkı da yok

NATO’nun yetkisi de yok hakkı da yok

Milli Savunma Bakanı Işık, NATO’nun referandum sonuçları sonrasında baskı kuracağı iddialarını yalanladı, “Bu kurumun ne böyle bir yetkisi ne de hakkı var” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, referandum sonrasında NATO üyesi ülkelerin Türkiye’ye yönelik bir baskı uygulaması yönündeki iddialara ilişkin “Böyle bir şey yok” diyerek yalanladı.

Işık, Milli Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen “Milli Savunma Üniversitesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Askeri Öğrenci Alımı” tanıtım toplantısı sonrasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Işık, NATO üyesi ülkelerinin referandum sonrasında Türkiye’ye baskı yapılması için girişimde bulunulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti. “NATO’da böyle bir durum da yok, böyle bir niyet de yok” ifadesini kullanan Işık, NATO’nun hangi amaçla kurulduğunun, neleri yapacağının ve kararlarını nasıl alacağının belli olduğunu belirterek, maalesef Türkiye’nin tekrar iddia sahibi bir ülke haline gelmesinden sonra, bazı batılı politikacıların, medya organlarının ve birtakım güç merkezlerinin Türkiye’ye yönelik bir algı operasyonunun olduğunu söyledi. Türkiye’nin NATO’nun, ikinci büyük ordusuna sahip olduğuna dikkat çeken Işık “Bu noktada Türkiye’nin kendi iç meselelerini NATO’nun bir gündem maddesi yapma şansı da, yetkisi de, hakkı da yoktur. Bu bir algı operasyonudur” diye konuştu.      

ABD’li meslektaşı Mattis ile görüşmesinde Rakka operasyonu ve PYD’nin de gündeme geldiğini anlatan Işık “Eğer Rakka operasyonunda PYD aktör olarak devrede kullanılırsa bir, Rakka operasyonunu bu geciktirecektir. Çünkü topraklarından edinilme korkusu, insanları özellikle DEAŞ’ın yanına itecektir. İki, er veya geç bu operasyon başarıyla bittikten sonra dahi bu bölgelerde demografik yapının değişme riski, bölgeyi uzun süreli istikrarsızlığa sokacaktır.Ümit ediyoruz ki bir terör örgütü olan PYD-YPG unsurları, Rakka operasyonunda kullanılmaz, bölge daha büyük bir istikrarsızlığın pençesinde kıvranmaz. Şu anda tabii ki bunun yansımasını sahada ancak görebiliriz.” -ANKARA AA

DOĞU KALKANI ORDUSU

Bakan Işık, PYD’nin kontrolündeki bölgelerde faaliyet gösterecek bir ÖSO oluşumu olan ‘Doğu Kalkanı Ordusu’ altında yeni bir yapılanmaya gidildiği haberlerini de doğrulayarak “Türkiye, bir terör örgütüyle bir operasyonun yapılmaması noktasında pek çok çalışmayı yürütüyor. Türkiye, dinamik bölgede, bir dinamik ülke olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu çalışmaların içerisinde PYD-YPG unsurları dışında özellikle Arap unsurlarının ağırlıkta olduğu bir harekatın yapılmasını Türkiye destekliyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN