Neden bu ısrar

Neden bu ısrar

Sürpriz çıkışıyla Türkiye’nin gündemine af konusun getiren MHP lideri hükümet kanadından karşılık bulmamasına rağmen talebinde ısrar etti. Bahçeli’nin 24 Haziran’ı işaret ederek “Seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimatla isyan başlatırlarsa ne olur?” sözleri ise yeni tartışmanın fitilini ateşledi.

MHP Genel Başkanı, geçen hafta “Cezaevlerinde özgürlük düşü kuran kader kurbanı mağdurlar lehine tez elden düzenleme yapılmalı. Hadi buyrun...” diyerek genel af çağrısında bulunmuştu. Ancak Bahçeli’nin sözlerinin ardından Bekir Bozdağ, hükümetin gündeminde af konusunun bulunmadığını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım da “Hükümet olarak bizim gündemimizde asla ve asla teröristlere af söz konusu değil” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi, kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle, böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” ifadesini kullandı.

18-05/18/screenshot_2.jpg

Ancak üç ağızdan gelen açıklamalara rağmen MHP lideri, konuyu yine gündeme taşıdı. Tartışma yaratan açıklamalarda bulunan Bahçeli “Cezaevlerindekilerin belli bir oranı PKK ve FETÖ’den. Kalanları adi suçlu ve kader kurbanı. Canileri, istismarcıları ayıkladıktan sonra kalanları gözümüzün önüne getirin. Bunların büyük bir kısmı çocuk, genç. Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ’nün, PKK’nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur? Kader kurbanı olan insanları ayıklayıp dışarı çıkartın, Türkiye biraz rahatlasın, rehabilite olsun” diye konuştu.

ÖZEL: BU BİR DUYGU İSTİSMARI

Seçim sürecinde tehlikeli bir üslupla gündeme taşınan sözler yeni tartışmayı beraberinde getirdi. İlk tepki muhalefet kanadından geldi. Bahçeli’nin sözlerini hedefe koyan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Cezaevlerinde yatan bütün vatandaşlarımız ve onların değerli aileleri; duyduğunuz bütün heyecan, uykusuzluk Devlet Bahçeli’nin oy için sizin duygularınızı istismarıydı. Çünkü affı Meclise teklif dahi etmeden Meclisi kapattırdı. Samimi değildi, kandırmaya çalışıyordu” değerlendirmesinde bulundu. Kültür Bakanı Kurtulmuş da Bahçeli’nin af önerisinin karşılık bulmamasının Cumhur İttifakı’nı etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine şunları söyledi: Etkilemez... Cumhur İttifakı bir seçim ittifakıdır. Burada AK Parti ile MHP birleşip tek parti haline gelmiyor. AK Parti ile MHP programları, öncelikleri, siyasi tercihleri çok benzer noktaları olsa bile farklı olan iki siyasi partidir.

ZULME KARŞI MEYDAN DA OLACAĞIZ

Bahçeli, bugün Yenikapı’da düzenlenecek ‘Zulme Lanet, Kudüs’e Destek’ mitinginde milletle beraber olacaklarını bildirdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan MHP lideri “Zulme karşı tarafsız kalmak zulme ortak olmak, zımnen onay vermektir. Kudüs, ilk kıblemizdir. Kudüs, Miracımızın aziz şehridir. Kudüs bugün zincire vuruldu. Artık sözün anlamını kaybettiği bir aşamaya yavaş yavaş geliniyor. Zulüm lanetlenmezse şeytani emeller selamlanmış olacak. 18 Mayıs Cuma günü, İslam’ın vicdanı, Türklüğün kati ve keskin şuuru Yenikapı’da bir kez daha destan yazacak, dosta güven, düşmana korku salarak zulme ve zalimlere açık, ikaz dolu bir mesaj verecektir” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN