Nefessiz bırakan gözaltıya 7 yıl hapis

Nefessiz bırakan gözaltıya 7 yıl hapis

ABD vatandaşı Tracey Lynn Brown’un, Atatürk Havalimanı’nda tartıştığı polisler tarafından etkisiz hale getirilmek istenirken yaşamını yitirmesine ilişkin davada karar çıktı. 4 polis ‘zor kullanma sınırlarını aşıp ölümle sonuçlanan yaralanmaya yol açmak’ suçundan 7 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı. 7 sanık polis ise beraat etti. Mahkeme, sanık doktoru da bir yıl meslekten men etti.

Atatürk Havaalanı’nda 2013’te ABD’li kadın Tracey Lynn Brown’u, yüzüstü yatırıp sırtına basarak ölümüne neden oldukları iddia edilen 12 polis ile bir havaalanı doktorunun yargılandığı davada sanıkların 7’si beraat etti. 4’üne de hapis cezası verildi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Mütalaaya karşı beyanları sorulan sanık M.Ö. mütalaayı kabul etmediğini belirterek, “Adli Tıp Kurumu raporunda da belirtildiği üzere benim yaptığım uygulama hastanın ölümüne sebebiyet vermemiştir. Hata yaptığımı düşünmüyorum. Beratimi istiyorum” dedi. 

Mütalaaya katılmadığını belirten sanık F.A. “Sağlık ekibi fenalaşmasından dolayı değil sakinleşmesinden dolayı çağrılmıştı. Tanık beyanlarında da şahsın uçaktayken bile aykırı davranışları sebebiyle psikyatrist çağrılmış ve şizofren olduğu teşhisi koyulmuş. Ben zor kullanma yetkimi aşmadım. Beraatimi istiyorum” Sanık M.U. ise “Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan A.Y., U.T., U.T., Ç.Ç., N.Y., A.E.E. ve M.E.’nin ‘Zor kullanma sınırlarının aşılması suretiyle ölümle neticelenen yaralanmaya neden olma’ suçunu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini, suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle  ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.  

Sanıklardan havalimanı doktoru M.Ö. hakkında “Taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet verme” suçundan “iyi hal” indirimi de uygulayarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu ve yargılama süresince duyduğu pişmanlığı da dikkate alarak 12 bin 100 TL  adli para cezasına çevirdi. Verilen adli para cezasının 24 ay taksitle ödenmesine hükmeden mahkeme heyeti, taksitlerden birinin ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen adli para cezasının hapsi çevrileceğini belirtti.

Mahkeme heyeti, diğer sanıklar H.T., M.A., F.A. ve S.Ö.’nün “Zor kullanma sınırlarının aşılması suretiyle ölümle neticelenen yaralanmaya neden olma” suçundan “Haksız tahrik” ve “İyi hal” indirimleri de uygulayarak 7 yıl 6’şar ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Karar oybirliğiyle alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN