New York'ta Çanakkale Zaferi anıldı

New York'ta Çanakkale Zaferi anıldı

New York’un Long İsland bölgesinde hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Mevlana Camisinin hafta sonu okulunda eğitim gören öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferlerinin 103. yılı münasebetiyle anma programı yapıldı.

Hafta sonu kursunda eğitim gören öğrencileri tarafından sunulan Çanakkale Zaferi ile ilgili şiir dinletileri, piyes oyunları ve tiyatro gösterilerinin yer aldığı programa katılan New York Başkonsolos yardımcısı Serdar ÖZKAN konuşmasında, Çanakkale Zaferini, Anadolu’dan mesafe olarak uzak olmasına rağmen, gönül dünyası olarak aynı duyguları hisseden insanımızın, burada böyle bir çatı altında toplanmasının büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi.

18-03/18/25.jpg

Din Hizmetleri Ateşesi Adem SAKARYA ise, Çanakkale ruhunun, ülkemiz dışında da yaşatılması konusunda ateşeliğimize bağlı diğer camilerimizde olduğu gibi, burada da memnun edici çalışmaların olduğunu söyledi. Ardından burada yaşayan halkımız tarafından bu şekilde coşkulu bir etkinliğin yapılmasından dolayı davetlilere teşekkür etti. Mevlana Cami din görevlisi Yunus ÖZDAMAR ise cami bünyesinde yer alan hafta sonu kursunda 6 öğretmen ile Yurt Dışı Türkler Daire Başkanlığının da desteğiyle yaklaşık 80 öğrenciye Kur’an, Din Kültürü, Tarih ve Türkçe derslerini verdiklerini, ayrıca yaptıkları bu çalışmalardan olumlu karşılık aldıklarının bu tür programalarla da görüldüğünü ifade etti.

18-03/18/24.jpg

Yakın bölgelerdeki cami dermek başkanları, din görevlileri ve halkın yoğun ilgi gösterdiği program, DİB dini yayınları tarafından yayınlanan “Bir Milletin Yeniden Dirilişi: Çanakkale” adlı kitaptan Hafta Sonu Kursu öğrencilerine yönelik yapılan bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN