O koltuklarda kimse ilanihaye kalamayacak

O koltuklarda kimse ilanihaye kalamayacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 2019 seçimlerini işaret etti ve partisinin teşkilatını uyardı. “Güçlü olmamız için bir iki noktayı özellikle hatırlatmam lazım” diyen Erdoğan “İçimizde sadakat ve teslimiyeti gerçekleştiremezsek yolumuz açık değildir. Burada başarıyı asla beklemeyin” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde Zeytin Dalı Harekâtı ve 2019 seçimler çerçevesinde parti teşkilatlanrındaki değişimler vardı. “Türkiye’de, İstanbul zaferi yakaladığı anda bilesiniz ki açık ara Allah’ın izniyle partimiz öndedir. Burası işaret fişeğidir” diyen Erdoğan, partilerinin tüm birimlerinden İstanbul’da daha fazla çalışma yapmalarını istedi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:  

KOLTUĞA YAPIŞMA BİZDE YOK

Ülkemizde değişimin ve yenileşmenin öncülüğünü AK Parti olarak kimseye bırakmamakta kararlıyız. Başka partilerde bazıları sıkı sıkıya koltuklarına yapışabilirler ama AK Parti’de öyle olmadı, öyle olmayacak çünkü bizim için siyaset ülkeye ve millete hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır. Bu ekip çalışmasında günü geldiğinde her arkadaşımız, bayrağı yeni bir kardeşimize devrederek, kendisi farklı hizmet alanlarına yönelmekten asla imtina etmedi, etmeyecektir. Bu bir davadır dolayısıyla hizmet etmede alan çoktur. Bugün de İstanbul’da böyle bir bayrak değişimine şahit olduk.

İSTANBUL’DA EKSİKLİKLERİMİZ VAR

Geçen 15 yıllık dönemde belediyeler, hükümetler, bakanlıklar ve resmi kuruluşlar vasıtasıyla İstanbul’u, tarihine ve şanına yakışır bir şehir haline getirmeye gayret ettik. Eksikliklerimiz elbette vardır ‘Her şey tamdır.’ diyemem. Böyle bir iddiam da yok. Hatalarımız da olmuştur, ama milletimiz şundan emin olsun ki nasıl bu ülkeye karşı taammüden en küçük bir zarar verme düşüncemiz ve eylemimiz olamaz ise İstanbul’a karşı da aynı hissiyat içindeyiz. Hiç kimse merak etmesin, eksikler giderilir, hatalar düzeltilir, önemli olan bu hizmet heyecanını, samimiyetini, azmini, gayretini kaybetmemektir.

KARARI LİDER VERİR 

Yaklaşık bir yıl sonra bir yerel seçim, ardından Kasım 2019 bir Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili seçim yapacağız. Güçlü olmamız için bir iki noktayı özellikle hatırlatmam lazım. Gerek gençlik gerek kadın kolları gerekse de ana kademe eğer biz kendi içimizde sadakat, teslimiyet bunları gerçekleştiremezsek arkadaşlar, bizim yolumuz açık değildir. Burada başarıyı asla beklemeyin. Her şeyden önce sadakat ve teslimiyet bu iş için aranan iki önemli hususiyettir, haslettir. Burada, bir başka önemli konu. O da hesabi mi olacağız, hasbi mi olacağız? Eğer hesabi olursak yandı keten helva... Bir yere gitmez. Hasbi olmaya mecburuz. Onun için de ‘Ben’ değil ‘Biz’ olmaya mecburuz. Bu istişarenin de nihai kararını verecek olan merci neresidir? Oradaki o toplantının lideri kimse odur. ‘Ben daha iyi bilirim.’ Hayır arkadaş. Sen daha iyi bilmezsin. Biz daha iyi biliriz. Bizim anlayışımız bu. Dünyadan çok ‘Ben’ler gelip geçti. Onlar kalıcı olamadı. İstişare mekanizması bizim için çok önemli. 

STK’LARA DÜZENLEME GELİYOR

Sivil toplum kuruluşlarına ilişkin yeni bir hazırlığın olduğunu belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Şimdi yeni bir hazırlık var. Bu hazırlıkla da Türkiye’de Odalar Birliği, aynı şekilde Tabipler Birliği buna benzer birçok STK’lar, kanunla kurulmuş olanlar, bunlar yeni bir düzenlemeyle, yeni bir şekil alacak ve bundan sonraki süreç de öyle devam edecek. Yani, bu STK’lara oturanlar ilanihaye burada artık kalamayacaklar. Her düşünce grubu kendi STK’sını kurar, o STK’sıyla yola devam eder. Daha şeffaf ve daha yayılmacı bir anlayışla STK’ların oluşması süreci inşallah başlayacak.”

BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDETECEĞİZ 

Mehmetçik’in Afrin’de büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Erdoğan, dün sabah itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 141’e yükseldiğini söyledi. Konuşmasından saatler önce bir helikopterin düşürüldüğünü aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: “Tabii ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içerisindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün, sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha edip yok etmiştik. Tabii bunlar, bunları çıldırtıyor. Biz bunların bedelini bunlara çok daha ağır ödeteceğiz. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini misliyle değil, katbekat fazlasıyla ödeyecekler. Çünkü biz kararlıyız. İnanıyoruz ve üstünüz. Bunu da başaracağız. Bu gurur verici manzara ülkemizin her bir şehrine ve milletimizin her ferdine çok büyük sorumluluklar yüklüyor.”

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN