ÖGG çıkmış sınav soruları tıkla indir! 71. Özel Güvenlik sınav soru ve cevapları çöz

ÖGG çıkmış sınav soruları tıkla indir! 71. Özel Güvenlik sınav soru ve cevapları çöz

Haberimizden merak ettiğiniz ÖGG sınav soru ve cevaplarına ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. 71. Özel Güvenlik sınavı 20 Ağustos tarihine ertelendi. Sınava girecek olan adaylar ise ÖGG çıkmış sınav soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. 20 Ağustos 2017 Yeni 71. Özel güvenlik sınavına günler kala sınava girecek adaylar çıkmış soru ve cevapları merak etmeye başladı. Sizler için hazırladığımız haberimizden çıkmış soru ve cevapları bulabilir sınava ilişkin tüm son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz.

Heyecanla beklenen ÖGG sınavına ilişkin çıkmış soru ve cevapları haberimizde bulabilir bu sınava iyi bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Özel güvenlik sınavında ve özel güvenlik yenileme sınavında toplam 125 soru sorulmaktadır. Özel güvenlik sınavı ve yenileme sınavı temel eğitim bölümü 100 sorudan ve özel güvenlik silah bilgisi 25 sorudan oluşmaktadır. 71. Özel Güvelik sınavı çıkmış soru ve cevapları ile detayları haberimizde. Aşağıda linkleri verilen sınavlar 125 sorudan oluşuyor. Tüm adaylar ilk 100 özel güvenlik temel eğitim sorularınu cevaplamak zorundadır. İşte tüm ayrıntılarıyla çıkmış sorular ve detayları...

71. ÖGG SINAVI ERTELENDİ

20 Ağustos 2017 Yeni 71. Özel güvenlik sınav giriş yerleri açıklanmıştır. Sınav giriş yerlerini hemen sorgulayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi A kitapçığı iptal edildi ve 30 temmuz 2017 71. özel güvenlik sınavı tekrar yapılıyor. Yeni sınav için özel güvenlik sınav yerleri açıklandı. 20 Ağustos 2017 de yeniden yapılacak olan 71. özel güvenlik sınavına sınav kitapçığı hatalı olanlar ve sınavda başarısız olanlar katılabilecektir. Yani sınavdan kaldıysanız tekrar ücretsiz sınava gireceksiniz ve 2 ay diğer sınavı beklemek zorunda kalmayacaksınız.

SORU VE CEVAPLAR

Özel güvenlik sınav sorularını çözerek kendinizi sınava hazırlamanız çok kolaydır. Özel güvenlik sınavı ve ögg yenileme sınavında çıkan sorular değerlendirildiğinde oldukça zorlayıcı olabilir ve belli ölçüde bilgi ve muhakeme yeteneği istemektedir. 2014-2015-2016-2017 Çıkmış özel güvenlik sorularını çözmeli bol bol deneme yapılmalıdır.

ÖGG SORULARI İÇİN TIKLAYIN...

ÖGG SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN... 

Yukarda yer alan iki linktende yararlanarak ÖGG çıkmış sorulara ulaşabilir en iyi şekilde sınava hazırlanabilirsiniz.

ÖGG PUANLAMA

Silahsız eğitim alan özel güvenlik ve özel güvenlik yenileme adaylarının sınavı burada bitiyor. Silahlı eğitim alan özel güvenlik ve özel güvenlik yenileme adayları teste devam ederek 25 soruluk silah bilgisi sorularını cevaplayacaklardır. Özel güvenlik sınavı sorularında her bir soru 1 puan sayılmaktatır. 1 soru = 1 puan olmasından dolayı puan hesaplaması çok basittir ve yanlış doğruyu götürmemektedir. Puan hesaplama yaparken de her doğruyu 1 puan kabul edip hesaplama yapmanız gerekmektedir. Sınava giren silahsız özel güvenlik yenileme adaylarının temel eğitim bilgisi sorularından en az 60 puan almaları gerekmektedir. Silahlı özel güvenlik yenileme adaylarının ise temel eğitim bilgisi soruları, silah bilgisi soruları ve uygulama sınavından (atışlardan) aldığı puanların aritmetik ortalaması en az 60 olması gerekmektedir.

ÖGG SERTİFİKASI ALMA

Özel güvenlik görevlileri; kişileri, kurumları veya değerli varlıkları koruma işi ile görevlendirilmiş kimselerdir. Özel güvenlik görevlileri, iletişim, yangın, afetler, patlayıcılar, güvenlik sistemler, hukuk, silahlar, ilk yardım gibi konularda eğitim almaktadırlar. Özel güvenlik sertifikası almak isteyen kişiler, ilinizde bu sertifikayı veren kuruluşlara başvuruda bulunmak durumundadır. Bu kurslarda 120 saat silahlı ve 100 saat de silahsız sertifika için eğitime tabi tutulurlar. Adaylar kurs eğitimlerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından yılın belirli zamanlarında yapılacak olan sınava tabi tutulmaktadırlar. Bu sınav 100 soru üzerinden gerçekleştirilir. Sınavda başarısız olan adaylar tekrar eğitim kursuna devam etmeden 3 sınava daha katılabilirler. Bunun yanında uygulamalı sınav da gerçekleştirilir. Sınavı başarıyla geçen adaylar ise özel güvenlik sertifikası sahibi olmaktadırlar. Sınavı kazananlar kimlik kartı için ikamet ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne istenilen belgelerle birlikte müracaat ederler. Kimlik kartları kişilere valilikçe gönderilir. Kimlik kartında görevlinin adı ve soyadı yanında silahlı ya da silahsız çalıştığına dair bilgi yer alır. Özel Güvenlik Sertifikası ise özel güvenlik eğitimi alınmış kurumlardan alınır. Özel güvenlik sertifikası alanlar her beş yılda bir 60 ders saatinden oluşan yenileme eğitimini almak ve yenileme sınavlarına katılmak zorundadır.

ÖGG SERTİFİKA ÜCRETLERİ

Silahlı veya silahsız özel güvenlik sertifikası ücretleri, kursa ve ile göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak silahlı eğitim için 600 TL, silahsız eğitim için ise 400 TL gibi bir ücret talep edilmektedir. Ayrıca kurslar silahlı yenileme eğitimi için 400 TL ve silahsız yenileme eğitimi için ise 300 Tl dolaylarında fiyat talep ederler. Belirtmiş olduğumuz bu fiyatlar ortalama fiyatlardır ve kurslara uçuk rakamlar ödememeniz için yazılmıştır.

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARINI SORGULAMA

Bu sayfa Özel güvenlik Sınav sonuçları sorgulama, silahlı özel güvenlik sınav sonuçları sorgulama, silahsız özel güvenlik sınav sonuçları sorgulama, özel güvenlik yenileme sınav sonuçlarını hızlı ve pratik olarak resmi kaynaklardan öğrenmek için özel güvenlikçilere özel olarak hazırlanmıştır. Özel güvenlik sınav sonuçlarını görüntülemek için TC Kimlik No ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki özel güvenlik sınav sonucu linkine tıklayarak Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınav Sonucu sayfasına yönlendirileceksiniz. TC kimlik no ve Güvenlik numarasını ve sınavınızı doğru girerek özel güvenlik sınav sonuçları görüntülemeniz mümkün olacaktır. Silahlı ve silahsız özel güvenlik sınavına girenler aynı ekrandan sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Sıradaki Sınav 20 Ağustos 2017 de tekrar yapılacak olan Yeni 71. Özel güvenlik sınavıdır.

Haberimizden merak ettiğiniz ÖGG sınav soru ve cevaplarına ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. 71. Özel Güvenlik sınavı 20 Ağustos tarihine ertelendi. Sınava girecek olan adaylar ise ÖGG çıkmış sınav soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. 20 Ağustos 2017 Yeni 71. Özel güvenlik sınavına günler kala sınava girecek adaylar çıkmış soru ve cevapları merak etmeye başladı. Sizler için hazırladığımız haberimizden çıkmış soru ve cevapları bulabilir sınava ilişkin tüm son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN