Öğretmenlere ‘çelebi’ eğitimi

Öğretmenlere ‘çelebi’ eğitimi

İstanbul’daki 22 bin öğretmen açığını ücretli alımıyla çözdüklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, kentte açtıkları öğretmen akademileriyle eğitimcileri birer çelebi haline getirmek istediklerini ifade etti.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla İstanbul’da 3 milyonun üzerinde öğrencinin yanı sıra 160 bin civarında öğretmen de göreve başladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü kent genelinde öğretmenlere eğitim vermek için Bakanlıkla beraber ‘İstanbul Öğretmen Atölyeleri’ kurdu. Projenin amacı kentteki öğretmen açığını kapatmak. Bununla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, “İstanbul’un ihtiyacı olan öğretmen sayısı 125 bin, mevcut öğretmen sayımız 102 bin. 22 bin kadar öğretmene ihtiyacımız var. Biz bu açığı ücretli öğretmenlerle kapattık” dedi. Bakanlığın çalışması kapsamında İstanbul’da öğretmen akademisi kurduklarını bildiren Yelkenci, “Öğretmenlerimizi her yönüyle donatarak bir ‘çelebi’ haline getirmek istiyoruz. Hayatın bütün yönlerine dokunarak, öğrenciye daha çok temas etmesini sağlamak istiyoruz” dedi. Amaçlarının bu topraklarda biriktirilen geleneği öğretmenlere aktarmak olduğunu anlattı. 

GELİŞEN EĞİTİMCİ ÇEVRESİNİ ETKİLEDİ

Akademilere devam eden öğretmenlerin geliştiklerini, gelişirken ürettiklerini ve çevrelerini etkilediklerini belirten Yelkenci, öğretmen atölyeleri hakkında da bilgi verdi: “Bunu ilk defa söylüyorum, İstanbul genelinde yaygınlaştırmak üzere ‘İstanbul Öğretmen Atölyeleri’ni kuruyoruz, çalışmamızı başlattık ve bitirdik. Bunu, bakanlığımızın Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünün kapsamına da aldırdık.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN