Okul Sütü’nden köpek yuvası

Okul Sütü’nden köpek yuvası

Soğuk kış günlerinde sokakta üşüyen hayvanlar öğrencileri harekete geçirdi. Vanlı öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca dağıtılan ‘Okul Sütlerinin’ boş kutularını kullanarak köpek kulübesi yaptı.

Öğrencilerine doğa ve hayvan sevgisini kazandırmak amacıyla yola çıkan Akköprü İlkokulu sınıf öğretmeni Yeliz Sevin, çocuklarla birlikte boş ‘Okul Sütü’ kutusu biriktirdi. Ardından öğrenciler biriken bin 100 kutuyla bir sokak köpeğine yuva yaptı.

Yaptıkları bu projeyle öğrencilerin doğa ve hayvan sevgisinin artığını söyleyen 3-B sınıfı öğretmeni Yeliz Sevin, “Havaların soğumasıyla birlikte dışarıdaki hayvanlar soğukta kalıyordu. Biz de bunlar için ne yapabiliriz diyerek böyle bir adım attık. Öğrenciler okulda dağıtılan sütlerin kutularını biriktirerek köpek kulübesi yaptı. Yaptığımız ilk kulübe daha önce sokakta yaşayan ve yaralanan bir sokak köpeğine yuva oldu. Öğrenciler de böyle bir uygulama yaptıkları için çok mutlu oldular” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN