Okullar ne zaman kapanacak? 2018 Yaz tatili ne zaman? Karneler ne zaman alınacak? Okulların kapanışı

Okullar ne zaman kapanacak? 2018 Yaz tatili ne zaman? Karneler ne zaman alınacak? Okulların kapanışı

Okullar ne zaman kapanacak? 2018 Yaz tatili ne zaman başlayacak? Karneler ne zaman alınacak? Hem öğrencilerin hem de velilerin merak ettiği bu soruların cevaplarını haberimizden görebilirsiniz. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nın sonlarına yaklaştığımız bu günlerde okullar ne zaman kapanacak sorusu merak ediliyor. Öğrencilerde karne heyecanı yavaş yavaş başladı ve yaz tatili için planlar yapılıyor. İşte 2018 Okulların kapanacağı tarih ve detaylı bilgiler.

Bu yıl okullar ne zaman kapanacak? 2018 Yaz tatili ne zaman başlayacak ve karneler hangi gün alınacak? Yoğun bir eğitim yılını geride bırakmaya az kaldı. Öğrenciler ve veliler okulların ne zaman kapanıcağını şimdiden araştırıyor. Okullarda son sınavların tamamlandıktan sonra karne notları da hesaplanmaya başlayacak. Peki 2018 Okulların kapanışı hangi güne denk geliyor? Karneler hangi tarihte verilecek? Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim yılı takvimini ve okulların kapanacağı zamanı haberimizden görebilirsiniz. 

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 18 Eylül 2017'de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2018'de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.7

18-04/05/karne.JPG

2018 RESMİ TATİL GÜNLERİ

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 1 GÜN 23 NİSAN 2018 PAZARTESİ

EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ 1 GÜN 01 MAYIS 2018 SALI

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 1 GÜN 19 MAYIS 2018 CUMARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI AREFESi YARIM GÜN 14 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE
RAMAZAN BAYRAMI 1 GÜN 15 HAZİRAN 2018 CUMA
RAMAZAN BAYRAMI 2 GÜN 16 HAZİRAN 2018 CUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI 3 GÜN 17 HAZİRAN 2018 PAZAR

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ 1 GÜN 15 TEMMUZ 2018 PAZAR

KURBAN BAYRAMI AREFESİ YARIM GÜN 20 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİ
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 21 AĞUSTOS 2018 SALI
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 22 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 23 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 24 AĞUSTOS 2018 CUMA

ZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE

CUMHURİYET BAYRAMI 1 GÜN 29 EKİM 2018

18-04/05/karnee.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ SENE SABAHÇI ÖĞLENCİ SİSTEMİ DEĞİŞİYOR!

Sabahçı ve öğlenci sistemi tamamen değişiyor. Artık öğrenciler okullarda tam gün eğitim alacak. Peki tam gün sistemi nasıl olacak? İşte öğrencileri üzen haberle ilgili akıllara takılanlar

Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin sorusu üzerine tam gün eğitimle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Tek tip değil, başka şey anlaşılabilir. Tam zamanlı eğitim. Yani öğlenciler, sabahçılar diye bir şey vardı ya. Hem sabahçıyım hem öğlenciyim. Öğlenleyin okulda olacaklar, yemeklerini yiyip aynen çalışanlar gibi. Nasıl işe gidiyorsun, sabah gidip akşam geliyorsun. Okula da sabah gidip akşam geliyorsun sistemine dönecek"

MEB'den öğrencilere yaz tatili tavsiyeleri

Yoğun teknoloji yerine hayata dair gerçek ilişkilerin kurulmasını öneren bakanlık, aile içi iletişimin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 9 Haziran’da karne alacak öğrencilere, “Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni başlangıç yapabilirsiniz” önerisini yaptı. Güngör, öğrenci ve velilere özetle şu tavsiyelerde bulundu:“Sene boyunca pek çok yeni bilgiler öğrendiniz, yeni şeyler keşfettiniz. Şimdi ise tüm bunları özümseyip hayatınıza katma zamanı.

Tatil tüm bunları gerçekleştirmek için size verilmiş bir fırsat. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Yoğun teknoloji kullanımının bizleri yalnızlaştırıp sosyal ve kültürel çevremize yabancılaştırdığı gerçeğinden hareketle hayata dair gerçek ilişkiler geliştirmeyi önemsemeliyiz. Sokağımızı, mahallemizi, şehrimizi, insanları başta olmak üzere bütün zenginliği ve renkliliği ile anlamaya çalışmalı, aidiyet bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Sosyal ve kültürel çevre ile geliştirilip güçlendirilemeyecek bağlar, insanı hep eksik bırakır. Tatil, bize ilişkilerimizi ve bilincimizi onarma fırsatı sunmalı.

AKRANLARIYLA KIYASLAMAYIN

 Okul dönemi boyunca zaman bulunamayan aile faaliyetleri için bir arada zaman geçirilmesi önem taşıyor. Aile içi iletişiminizi geliştirmek, çocuklarınıza tatili verimli geçirebilmeleri için yol göstermek ve birlikte çeşitli etkinlikler yapmak, aile bağlarınızı güçlendireceği gibi çocuklarınıza da kendilerini iyi hissettirecektir. Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Ayrıca, karne notlarının çocuğunuzun bir değerlendirmesi değil, dönem boyunca gösterdiği performansın bir değerlendirmesi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, çocuğunuz eğer kötü bir karneye sahipse, bu durumu başarıya giden yolda bir basamak olarak görmeli ve çocuğunuzu kesinlikle akranlarıyla kıyaslamamalısınız.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN