Onay için arayanlara bilgilerini verdi 45 bin lirası başka hesaba gitti

Onay için arayanlara bilgilerini verdi 45 bin lirası başka hesaba gitti

Tekirdağ'da bir vatandaş kredi almak isterken dolandırıldı. Kredi başvurusu sonrası kendisini arayanlara bilgilerini veren vatandaşın hesabından 45 bin lira çalındı.

Tekirdağ Kapaklı'da Hasan Süngü isimli vatandaş, geçen hafta için emekli maaşını aldığı bankaya mobil olarak kredi başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından, Hasan Süngü'nün telefonu çaldı ve karşıdaki ses telefona gelen onay kodu mesajı ile kimlik bilgilerini söylemesini istedi. Bilgileri veren Hasan Süngü, telefonu kapattıktan sonra hesabından 45 bin lira havale yapıldığını görünce dolandırıldığını anladı.

'45 BİN LİRANIN HAVALE YAPILDIĞINA DAİR MESAJ GELDİ'

Olay gününü anlatan Hasan Süngü, “Çalıştığım bankanın mobil uygulaması üzerinden 100 bin TL kredi talebinde bulundum. Daha sonra H.K. adlı bir kişi beni arayarak kredimin onaylandığını fakat birkaç işlem yapılması gerektiğini söyledi. Kimlik bilgilerimi ve telefonuma gelen onay mesajlarını bu kişiye söyledim. Mobil uygulamaya tekrar girdiğimde kredi kartı limitimin 20 bin TL'ye çıktığını ve bu tutarın H.K.'nın hesabına havale yapıldığını gördüm. Ayrıca ön onayda bekleyen 25 bin TL'lik kredimin de bu şahsın hesabına yattığına dair telefonuma mesaj geldi” dedi.

aw428265-02.jpg

'HİÇ GÖRMEDİĞİM BİR PARA BU'

Dolandırıldığını anlayınca bankanın genel merkezini aradığını söyleyen Süngü, “Bankanın genel merkezini aradığımda hesabımdan çıkan paranın H.K. adlı bir şahsa yattığını ve bana gelen mesajların onay mesajı olduğunu öğrendim. Hesap ekstrelerim ile birlikte savcılığa giderek H.K.'dan şikayetçi oldum. Hiç görmediğim bir para bu. Ödeyecek gücüm yok” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN