Ortak aday uzlaşması

Ortak aday uzlaşması

CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerinde ortak aday çıkarma konusunda uzlaşırken, o ismin kim olacağı sorusunun cevabı yarın netleşecek. Üç partinin temaslarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’in isimleri üzerinde durulduğu öğrenildi. Ortak adayın, seçimlere nasıl gireceği konusu ise henüz netleşmedi.

Türkiye 24 Haziran seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yarışacak ismin kim olacağına kilitlendi. CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti arasında görüşmeler sürerken, önceki gün Meral Akşener’le bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün de partisinin Genel Merkezi’nde SP lideri Temel Karamollaoğlu’nu ağırladı. KARAR’ın aldığı bilgilere göre, üç parti seçimlere ortak adayla girme konusunda uzlaştı. Ancak ortak adayın kim olacağı noktasında net bir karar verilmedi. İsim için temaslar sürerken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının görüşmelerde geçtiği, Meral Akşener üzerinde de durulduğu öğrenildi.

Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile SP lideri Karamollaoğlu bir saat ortak aday çıkarma konusunu görüştü. Karamollaoğlu ‘Ortak aday var mı? Abdullah Gül’ün adı geçiyor’’ sorusuna “Söylediğimiz, sizin o sorulara cevap, inşallah bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar” cevabını verdi. Üç partinin görüşmelerinde ‘ortak aday’ konusunda ittifak sağlandığı öğrenilirken, isim konusunun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşmelerin ardından netleşeceği öğrenildi. SP lideri Temel Karamollaoğlu, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştükten sonra Gül’le de bir araya gelecek. Parti kaynakları görüşme için net tarih vermezken görüşmenin bugün veya Çarşamba günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Karamollaoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda ortak aday uzlaşmasına SP adayı olma koşuluyla ‘evet’ diyeceklerini dile getirmişti. Ancak CHP, İYİ Parti ve SP’nin ortak adayda uzlaşmasının bu şartla gerçeleşip gerçekleşmediği bilinmiyor.

Öte yandan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir partinin adayı olmadan, diğer partilerin dışarıdan destekleme formülünü dile getirdiği ileri sürülüyor. KARAR’ın aldığı bilgilere göre, ortak adayın kim olacağını hep Karamollaoğlu hem de Gül’ün öne sürdüğü şartlar da belirleyecek. Gül’ün ikna edilememesi durumunda ise adaylığını açıklayan Meral Akşener’in ortak aday olması üzerinde de duruluyor. Ancak, “Kendi adayımız olursa, ortak adayda uzlaşırız” diyen SP’nin bu noktada ikna edilmesi gerekiyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gül’ün ortak aday olması durumunda adaylıktan çekilme sözü verdiği de gelen bilgiler arasında. Ortak aday konusunu partiler bugün parti meclislerinde görüşerek kararara bağlayacak. Parti meclislerinde alınan kararlara Çarşamba günü MYK toplandılarında son nokta konacak. Üç partinin ortak adayı, liderlerin katıldığı bir toplantıyla kamuoyuna duyurması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN