ÖSYM giriş paneli - ÖSYM sisteme giriş nasıl yapılır?

ÖSYM giriş paneli - ÖSYM sisteme giriş nasıl yapılır?

ÖSYM bütün eğitim ile sınavları ve duyuruları yapan birimdir. Bu sebeple de ÖSYM giriş paneli önemlidir. Bütün kullanıcılar ÖSYM merkezlerine giderek bir şifre belirler bu şifre ile ÖSYM giriş paneline erişim sağlayabilirler. Bütün sınavlara ilişkin duyurular ve bütün sınavların sonuçları da yine ÖSYM giriş panelinde duyurulur.

ÖSYM yıllardır sınav takvimlerini ve bütün sınav bilgilerini platformundan yayınlıyor. Bazı öğrenciler için bu panele giriş biraz zor olabiliyor. Bütün bilgilerinizi nasıl girecek ve ÖSYM giriş paneline ulaşacaksınız sizlere haberimizde adım adım açıkladık. Bu sayede hiç bir zorluk çekmeden ÖSYM'nin giriş paneline erşim sağlayacak TV numaranız ve şifrenizi girerek ÖSYM giriş paneline erişim sağlayabileceksiniz. 

1.ADIM 

İlk olarak ilçenizin ÖSYM bürosuna giderek bir şifre edinin. Eğer ilk defa ÖSYM giriş paneline girmiyorsanız zaten bir şifreniz vardır. 

2.ADIM 

ÖSYM'nin resmi internet sitesine erişim sağlayın. Burada direkt olarak aday işlemleri sistemine gideceksiniz. Burada açılan pencereden ilgili yerlere TC numaranızı ve şifrenizi yazın. Bundan sonra da ÖSYM  giriş işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Tüm bilgilerinize erişebilirsiniz. Bütün sınav takvimlerini ve sınav sonuçlarını görebilirsiniz. 

18-02/09/sym.jpg


 

KPSS 2018 TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.  Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

KPSS 2018 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Temmuz ayında yapılacak olan KPSS 2018 sınavı için başvurular 10 - 21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN