Otomobil fiyatları 2016'nın son aylarında arttı

Otomobil fiyatları 2016'nın son aylarında arttı

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ÖTV oranlarındaki düzenlemelerin otomobil fiyatlarını arttırdığını gösterdi. Yapılan verilere göre 2016 yılının son 2 ayında artış olduğu belirtildi.

Döviz kurlarındaki dalgalanma ve özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında yapılan düzenlemelerin otomobil fiyatlarını etkilediğini ön plana çıkardı. Sıfır ve ikinci el otomobillerin fiyatlarının geçen yılın son 2 ayında arttığı belirtildi.

İncelenen verilere göre, motor hacmi 1.6 litre altı otomobillerin fiyatı geçen yılın kasım ayında, bir önceki aya göre yüzde 5 arttı. Aralıkta bir önceki aya göre artış yüzde 0,8 şeklinde gerçekleşti.

GEÇEN YILIN SON 2 AYINDA ARTIŞ OLDU

Motor hacmi 1.6-2 litre arasındaki otomobillerin fiyatında da kasımda bir önceki aya göre artış yüzde 9,8'e ulaştı. Yine aynı özelliklere sahip otomobiller kıyaslandığında aralık ayında kasıma göre fiyatlar yüzde 3,6 düştü. Böylece bu kategorideki otomobillerin fiyatlarında da son 2 ayda yüzde 5,9 artış gözlemlendi.

Motor hacmi 2 litre ve üstü otomobillerde ise kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,8 şeklinde gerçekleşen artış aralıkta 8,4'e ulaştı. Yılın son iki ayındaki artış yüzde 12,5'u buldu ve en büyük artış burada gözlemlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN